Κρήτη | Οι εργασίες στο λιόφυτο προκάλεσαν φωτιά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

κρήτη-οι-εργασίες-στο-λιόφυτο-προκάλε-907016
φωτο αρχείου

Πυρκαγιά στην περιοχή Καρκαδιώτισσα του Δήμου Ηρακλείου το μεσημέρι κινητοποίησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτεμάχιο με ελαιόδεντρα, καθώς στο σημείο ο ιδιοκτήτης πραγματοποιούσε εργασίες για την αποκατάσταση και συγκόλληση σωληνώσεων αρδευτικού δικτύου.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από το ΔΙΠΥΗ Ηρακλείου, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη γεωργική έκταση.

Ειδικότερα, καήκαν 2 στρέμματα περίπου με ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα, ιδιοκτησίας του 46χρονου που πραγματοποιούσε της εργασίες καθώς και άλλων παθόντων.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ως υπαίτιος φέρεται ο 46χρονος άνδρας Ελληνικής καταγωγής, όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του Ανακριτικού Γραφείου της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου σήμερα και περίπου μιάμιση ώρα μετά το συμβάν, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Κατά την απολογία του αποδέχτηκε την κατηγορία και μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσία, σχηματίστηκε φάκελος πρ. δικογραφίας.

Πηγή :neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook