Κρήτη | Οι άνεμοι δεν αφήνουν το κρουαζιερόπλοιο να «δέσει»

κρήτη-οι-άνεμοι-δεν-αφήνουν-το-κρουαζι-779662

Δεν επηρέασαν μόνο το ρυμουλκό που προσάραξε, οι καιρικές συνθήκες, αλλά επιδρούν και στον τουρισμό κρουαζιέρας. Το πλοίο COSTA MEDITERRANEA, δυναμικής 2.680 επιβατών έφτασε σήμερα το πρωί, στις 07.00, στο λιμάνι του Ηρακλείου, κι επρόκειτο να παραμείνει ως τις 17.00.

Ωστόσο οι ριπές του ανέμου, με δεδομένο και το μεγάλο ύψος του κρουαζιερόπλοιου δημιούργησαν μη ευνοϊκές συνθήκες για να «δέσει» το πλοίο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ, Απόλλωνα Φιλιππή, ήδη έχουν γίνει δύο προσπάθειες, ενώ αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, προσδοκώντας ύφεση των ανέμων για να προσπαθήσει εκ νέου.

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες, τελικά, δεν το επιτρέψουν το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει νωρίτερα για τη Σαουδική Αραβία, συνεχίζοντας το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Όπως τονίζει ο κ. Φιλιππής, σε τέτοιες περιπτώσεις, το ιδανικό θα ήταν το εκάστοτε πλοίο που δε θα μπορεί να δέσει σε κάποιο λιμάνι του νησιού, να μη φεύγει από την Κρήτη, αλλά να μετακινείται σε άλλο λιμάνι, που πληροί τις προϋποθέσεις, κάτι που ωστόσο, είναι θέμα σχεδιασμού και απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook