Κρήτη | Ο πατέρας αφόπλισε τον 36χρονο που μαχαίρωσε τη σύντροφό του – Γιατί δεν είπε λέξη στους αστυνομικούς

κρήτη-ο-πατέρας-αφόπλισε-τον-36χρονο-πο-1706336

Μάρτυρες μιας ακόμα επίθεσης από άνδρα εναντίον της συντρόφου του έγιναν οι κάτοικοι της περιοχής Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.

Εκεί που ένας 36χρονος άνδρας επιχείρησε να σκοτώσει την σύντροφό του, μαχαιρώνοντάς την 14 φορές, προτού επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Γλίτωσε και ζήτησε βοήθεια

Η 36χρονη που έφερε τραύματα στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια, κατάφερε να φύγει από τον 1ο όροφο του σπιτιού που διέμενε με τον σύντροφό της και ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες.

Την ίδια ώρα, ο δράστης μόλις κατάλαβε ότι η σύντροφός του μπόρεσε να διαφύγει από το σπίτι, αποφάσισε να αυτοτραυματιστεί με το ίδιο μαχαίρι, αλλά και να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Τον αφόπλισε ο πατέρας του

Ακριβώς πάνω από το ζευγάρι, διαμένει ο πατέρας του 36χρονου δράστη, ο οποίος όταν άκουσε τις εκκλήσεις της γυναίκας για βοήθεια έσπευσε στο διαμέρισμα για να δει τι συμβαίνει.

Όταν είδε τον γιο του να αυτοτραυματίζεται, κατάφερε να του αρπάξει το μαχαίρι, ενώ μπόρεσε να σβήσει και την εστία πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στο σπίτι, προτού φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη, ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι» φέρεται να είπε ο πατέρας του δράστη στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι όταν τον είδε βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Εκτός κινδύνου η 36χρονη

Πλέον, η 36χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε σταθερή κατάσταση μετά τα χειρουργεία που υπεβλήθη.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν είναι εκτός κινδύνου, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο 36χρονος δράστης.

Δεν είπε κουβέντα για το συμβάν

Οι λόγοι που προκάλεσαν το αιματηρό περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστοί, καθώς ο 36χρονος δράστης δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης –που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας- υποστήριξε ότι θα μιλήσει στον εισαγγελέα. Πλέον, μένει να φανεί αν θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα ή αν θα τον επισκεφθεί ο τελευταίος στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (04.06.2023) το βράδυ στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Ν. περί ενδοοικογενειακής βίας, σε βάρος 36χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, χθες (04.06.2023) το βράδυ σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου, ο 36χρονος με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) επιτέθηκε και τραυμάτισε την 36χρονη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες στον θώρακα, στην πλάτη και στα άνω άκρα, ενώ στην συνέχεια με την χρήση του ίδιου αιχμηρού αντικειμένου αυτοτραυματίστηκε.

Άμεσα μετέβησαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην παθούσα, η οποία παρελήφθη και διεκομίσθη από σταθμό του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook