Κρήτη | Ο Γολγοθάς πίσω από το θάνατο της 69χρονης – Τι ισχυρίστηκε ο γιος στην κατάθεσή του στον ανακριτή

κρήτη-ο-γολγοθάς-πίσω-από-το-θάνατο-τη-1261028

Σήμερα η απολογία του 51χρονου για τον θάνατο της 69χρονης στα Πραιτώρια – Τι λέει ο δικηγόρος του Γιώργος Λιονάκης

Μια τραγική οικογενειακή ιστορία ήρθε στο φως με τον θάνατο της 69χρονης γυναίκας στα Πραιτώρια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα σε συνδυασμό με την έντονη ροπή στο αλκοόλ που είχε ο 51χρονος γιος της άτυχης γυναίκας είχαν αναδειχθεί σε μια διαρκή επώδυνη δοκιμασία για το ζευγάρι των ηλικιωμένων γονέων του.

Στις 12:30 μετά το μεσημέρι ο 51χρονος απολογείται στον ανακριτή Ηρακλείου καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, αλλά και για ενδοοικογεναική σωματική βλάβη και απειλή κατ’ εξακολούθηση.

“Τη βρήκα νεκρή και της έκανα τεχνητές αναπνοές”

Στην απολογία του στις διωκτικές αρχές ο 51χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έσπρωξε και δεν χτύπησε την 69χρονη μητέρα του. “Εγώ τη βρήκα νεκρή και της έκανα τεχνητές αναπνοές” ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, μολονότι παραδέχθηκε ότι και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή επεισόδια.

Ο δικηγόρος του 51χρονου κ. Γιώργος Λιονάκης σε δηλώσεις του στο cretalive επισήμανε: “Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό ο 51χρονος δηλώνει αθώος. Υποστηρίζει πως όταν μπήκε στο σπίτι βρήκε την 69χρονη πεσμένη ήδη μπρούμυτα στο πάτωμα, πιθανόν έχοντας πέσει από μόνη της, οπότε και φώναξε αμέσως τον πατέρα του που καθόταν έξω. Μαζί την γύρισαν ανάσκελα και ο ίδιος ξεκίνησε να της κάνει μαλάξεις στο στήθος”.

“Δεν ακολουθούσε την αγωγή του”

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το δράμα των ηλικιωμένων γονέων του 51χρονου αποκαλύπτονται μέσα από την κατάθεση του πατέρα του και συζύγου της άτυχης 69χρονης. Το ζευγάρι που είχε συμπληρώσει 50 χρόνια έγγαμου βίου, είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τον 51χρονο και δύο κόρες, ενώ ο γιος τους έμενε σε σπίτι ακριβώς δίπλα στο πατρικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος σύζυγος της 69χρονος περιέγραψε τον καθημερινό “Γολγοθά” που βίωνε με τη γυναίκα του. Ο γιος τους αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Δυστυχώς, όμως, σε χρονικές περιόδους κατά τις οποίες επέστρεφε στο σπίτι δεν φρόντιζε να λαμβάνει την αγωγή του, ενώ παράλληλα είχε εθιστεί στο αλκοόλ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς εντάσεις και επεισόδια.

Κάθε φορά που τα χρήματα της σύνταξης που λάμβανε τελείωναν, ζητούσε επιτακτικά από τους γέροντες γονείς του λεφτά και τους απειλούσε, ενώ στο παρελθόν έχει χτυπήσει με ένα σίδερο τον πατέρα του στο κεφάλι.

Τη μοιραία ημέρα ο 51χρονος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και επιστρέφοντας στο σπίτι των γονιών του άρχισε και πάλι να τους ζητά χρήματα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ηλικιωμένου, χτύπησε την 69χρονη με το μπαστούνι που κρατούσε η ίδια στα χέρια, ενώ λίγο αργότερα είχε ζητήσει φαγητό γιατί πεινούσε.

Όπως περιγράφει στην κατάθεσή του, η άτυχη γυναίκα μπήκε στην κουζίνα του σπιτιού για να ετοιμάσει το φαγητό που της ζήτησε ενώ ο ηλικιωμένος άνδρας βρισκόταν έξω στην αυλή.

Μετά την πάροδο 2 – 3 λεπτών άκουσε τον γιό του να φωνάζει ότι “η μάνα του πέθανε”. Μπαίνοντας στην κουζίνα είδε την 69χρονη πεσμένη στο πάτωμα και τον 51χρονο σκυμμένο από πάνω της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία είχαν είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά από τη συμπεριφορά που επιδείκνυε ο 51χρονος γιος της. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη από πεσίματα και τα συχνά επεισόδια ξυλοδαρμού που σημειώνονταν.

H κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook