Κρήτη | Ο 13χρονος που περιμένει με λουλούδια και ξεροτήγανα την πρόεδρο της Δημοκρατίας | Photos

Τελικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έδωσε έμφαση» στα γραφόμενα του 13χρονου Γιώργου Σταυρακάκη, μαθητή από την Σητεία, ο οποίος τής έστειλε γράμμα λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη του, με το οποίο την προσκαλεί να επισκεφθεί τον τόπο του και να εμψυχώσει τους συμπολίτες του (δείτε ΕΔΩ).

Είναι ένα θέμα που ανέδειξε το Cretalive, ευαισθητοποιημένο από την πρωτοβουλία του μικρού μαθητή που ένιωσε σοκ και δέος από τις εικόνες καταστροφής στην αγαπημένη του πόλη. Η νύχτα των τρομακτικών βροχοπτώσεων τον βρήκε στο δωμάτιο του να γράφει μέσα από την καρδιά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και το έκανε δίχως να αποκαλύψει το παραμικρό στους γονείς του. Το πρωί πια, πριν πάει στο σχολείο, παρακάλεσε τη μητέρα του, Μαρία Σπανουδάκη, να ταχυδρομήσει το γράμμα του. Εξεπλάγη αλλά δεν του χάλασε χατίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το γράμμα παρελήφθη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την πόλη και να γνωρίσει από κοντά τον 13χρονο Γιώργο, ο οποίος ανυπομονεί να την συναντήσει και να την υποδεχθεί. Άλλωστε, όπως είχε γράψει στην επιστολή του «πιστεύω πως μόνο η δικιά σας επίσκεψη θα δώσει στους πολίτες της πόλης το θάρρος να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς φόβο, επίσης η επίσκεψή σας θα τους δώσει κουράγιο και θα τους κάνει να νιώσουν στοργή από την πλευρά σας και τέλος η επίσκεψή σας θα κάνει τους συμπολίτες μου να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για τον καθαρισμό της πόλης».

Ο Γιώργος Σταυρακάκης

Και φυσικά, όλα τα …λεφτά ήταν ο επίλογος αυτού του γράμματος που σίγουρα θα έκανε ακόμα και την Πρόεδρο να χαμογελάσει. «Θα ήθελα να επιστήσετε την προσοχή σας στο γράμμα μου και να δώσετε έμφαση σε αυτά που γράφω». Όπως μαθαίνουμε, ο Γιώργος ήδη παρήγγειλε στις χρυσοχέρες γιαγιάδες του Σητειακά ξεροτήγανα για την Πρόεδρο, ενώ ως τζέντλεμαν θα της προσφέρει, όπως λέει, και μία αγκαλιά λουλούδια.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης με την αδερφή του

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ