Κρήτη | «Ντου» της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων και μετάλλων: Τέσσερις συλλήψεις – Για ποια αδικήματα κατηγορούνται

κρήτη-ντου-της-αστυνομίας-σε-επιχει-1751320

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την 29.08.2023 σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης παλαιών σιδήρων και μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Επιπλέον συμμετείχαν υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε), της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εγκαταστάσεις εταιριών συλλογής, μεταφοράς αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασία παλαιών σιδήρων και μεταλλικών αντικειμένων (SCRAP).

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών – πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών, παράνομη είσοδος αλλοδαπών-, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρη μοτοσυκλετών και ηλεκτρικές συσκευές των οποίων διερευνάται η νομιμότητα προέλευσης.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν:

  • 1 φορολογική παράβαση (μη έκδοση τιμολογίου)
  • 2 παραβάσεις για ανασφάλιστη εργασία
  • 1 παράβαση με διοικητικό πρόστιμο σχετικά με Νομοθεσία περί περιβαλλοντικών όρων.
  • 10 τροχονομικές παραβάσεις (επισφαλής φόρτωση οχημάτων με μεταλλικά αντικείμενα, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, φθαρμένα ελαστικά φορτηγών κλπ.)

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook