Κρήτη | Νοσηλεύτρια προσκόμισε ψευδές self test για να μην εμβολιαστεί!

Και τι δε σκαρφίζεται ο άνθρωπος για να αποφύγει τον … εμβολιασμό!

Χαρακτηριστική η περίπτωση νοσηλεύτριας στο Βενιζέλειο, η οποία προσκόμισε ψευδές self test και μάλιστα θετικό, στην υπηρεσία της ώστε να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Έγινε όμως αντιληπτή από την υπηρεσία της, η διοίκηση του νοσοκομείου έδρασε αστραπιαία και αμέσως η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη διέταξε ΕΔΕ.

Όπως είπε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη η κ. Μπορμπουδάκη, η νοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της απόφασης για αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έως τις 31 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι επαγγελματίες του κλάδου στα δημόσια νοσοκομεία, να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Η κ. Μπορμπουδάκη, μιλώντας για τον σχεδιασμό, αναφορικά με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πιέζεται αφόρητα, επισήμανε ότι αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί από κέντρα υγείας της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, για παράδειγμα από το ΚΥ Καστελίου, θα μεταφερθούν προσωρινά στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, για να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό.

Σημείωσε ακόμα ότι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, σε αυτή τη φάση, έχουν να κάνουν και με τις άδειες του προσωπικού, ωστόσο, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δομών.

ekriti.gr 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ