Κρήτη | Νηπιαγωγείο με 30 παιδιά στοιβαγμένα κι ελλιπή θέρμανση | Video

κρήτη-νηπιαγωγείο-με-30-παιδιά-στοιβαγ-1362235

Όπως αναφέρουν οι γονείς, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μετατράπηκε σε αυτοσχέδια αίθουσα διδασκαλίας με διαχωριστικό… βιβλιοθήκες, τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί δεν θερμαίνονται σωστά και η δέσμευση για την επίλυση του θέματος, με τη μεταφορά των παιδιών σε επαρκή χώρο.. απομακρύνεται.

Η απογοήτευση είναι η λέξη που περιγράφει το κυρίαρχο συναίσθημα στη δύσκολη καθημερινότητα των μικρών μαθητών του 69ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου.

Μετά τον φονικό σεισμό του Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, οι μικροί μαθητές του 69ου νηπιαγωγείου, το οποίο στεγαζόταν στην οδό Μπακογιάννη, αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 45ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου στις Τρεις Βαγιές.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα μεταφέρονταν σε κατάλληλο χώρο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γονείς, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μετατράπηκε σε αυτοσχέδια αίθουσα διδασκαλίας με διαχωριστικό… βιβλιοθήκες, τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί δεν θερμαίνονται σωστά και η δέσμευση για την επίλυση του θέματος, με τη μεταφορά των παιδιών σε επαρκή χώρο.. απομακρύνεται.

«Ο χώρος δεν έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές θέρμανσης, διότι δεν προοριζόταν για αίθουσα διδασκαλίας και τα τέσσερα καλοριφέρ δεν επαρκούν να τον ζεστάνουν, οπότε αναγκαζόμαστε να ντύνουμε τα παιδιάς μας με περισσότερα ρούχα για να μην κρυώνουν και το ίδιο και οι νηπιαγωγοί. Τραγικό…», αναφέρει χαρακτηριστικά κηδεμόνας μικρού μαθητή, Μάγδα Δρακωνάκη.

Οι κάτοικοι των Τριών Βαγιών περιμένουν εδώ και χρόνια ένα νηπιαγωγείο για την πυκνοκατοικημένη περιοχή αλλά μάταια.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook