Κρήτη | Nεκρή 31χρονη: «Άγνωστο από τι προήλθε ο θάνατος»

κρήτη-nεκρή-31χρονη-άγνωστο-από-τι-προή-961472

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 40χρονου για το θάνατο της 31χρονης κοπέλας

Την Πέμπτη 4/12 θα απολογηθεί τελικά στον ανακριτή Ηρακλείου ο 40χρονος Κρητικός, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 31χρονης φίλης του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, σε περιοχή του Ηρακλείου, την περασμένη Πέμπτη.

Ο 40χρονος άνδρας επρόκειτο να απολογηθεί χθες. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε, καθώς η υπεράσπισή του ζήτησε και έλαβε νέα ολιγοήμερη προθεσμία. Ο λόγος που ζητήθηκε η νέα προθεσμία ήταν ότι δεν έχουν ακόμη βγει ούτε η ιατροδικαστική έκθεση, ούτε τα εργαστηριακά αποτελέσματα που επρόκειτο να διενεργηθούν.

«Δεν μπορούμε να πούμε εάν ο θάνατός της προήλθε από τον καβγά»

Όπως επισήμανε χθες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, πρόκειται για μια ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση, καθώς «μέχρι να εκδοθούν η έκθεση του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της άτυχης 31χρονης δεν μπορούμε να πούμε εάν ο θάνατός της προήλθε από τον καβγά που φέρεται να προηγήθηκε μεταξύ του ζεύγους ή από κάτι άλλο». Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα είναι στη διάθεση των Αρχών ούτε την Πέμπτη.

«Ζητήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια μικρή αναβολή – δεν μπορούσαμε να λάβουμε μεγαλύτερη – μήπως και ερχόταν έστω η ιατροδικαστική έκθεση, χωρίς τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Δε θα είναι έτοιμη η ιατροδικαστική ούτε την Πέμπτη. Θα απολογηθούμε με αυτήν την εκκρεμότητα που είναι δυσχερές σημείο για μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουκιαδάκης.

«Υπάρχει η προφορική ιατροδικαστική προσέγγιση και υπάρχει και η βεβαίωση θανάτου. Η ιατροδικαστική θα αργήσει να γίνει. Και αυτό είναι μια δυσκολία και για τον κατηγορούμενο και για την ανακρίτρια και για τον εισαγγελέα. Είναι μια ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση που τα πάντα εξαρτώνται από το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής. Για το εάν προήλθε ο θάνατος από έναν καβγά που έγινε ή αν προήλθε ο θάνατος από κάποια άλλη αιτία, που υπήρχαν πολλές υποκείμενες αιτίες για να τον προκαλέσουν», δήλωσε με νόημα ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου Κρητικού.

Περιμένουν να αποτελέσματα των εξετάσεων

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε ότι είναι ακόμη πρόωρο να πει οτιδήποτε κανείς για την αιτία θανάτου της 31χρονης γυναίκας, ωστόσο θεωρεί ότι πιθανώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που αναμένονται να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα για την υπόθεση. «Έχουμε δρόμο πολύ ακόμα διότι δεν έχει βγει η ιατροδικαστική και δεν έχουν γίνει οι εξετάσεις οι εργαστηριακές που θα βεβαιώσουν την αιτία θανάτου. Γιατί αυτό είναι το πιο κρίσιμο θέμα στην υπόθεση αυτή. Ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε αυτόν τον θάνατο. Είναι πρόωρο και πρόχειρο να πει κανείς οτιδήποτε επ’ αυτού. Και αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα μπορεί να ανατραπεί από τις εξετάσεις.

Με πάρα πολύ σεβασμό, γιατί υπάρχει ένα παιδί νεκρό, λέμε ότι περιμένουμε και ότι είμαστε σε μια κατεύθυνση που πιστεύουμε ότι θα ανατραπούν τα δεδομένα από τα εργαστηριακά. Τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν. Αλλά δεν είναι ώρα να κάνουμε σχόλια και κρίσεις παραπάνω», είπε, κλείνοντας, ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι 40χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι καβγάδισε με την 31χρονη φίλη του, ωστόσο, όταν έφυγε από το σπίτι όπου διέμεναν μαζί, εκείνη ήταν ζωντανή. Η άτυχη 31χρονη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέσα στο σπίτι της. Σε πρώτη φάση, οι Αρχές φέρονται να συμπέραναν ότι η κοπέλα έχασε τη ζωή της εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Όπως προβλέπεται, στη σορό της άτυχης γυναίκας διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από ιατροδικαστή. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, οδήγησαν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook