Κρήτη | Νέες αποκαλύψεις για το επεισόδιο με πυροβολισμούς – Άνοιξε πυρ κατά του νονού του για κτηματικές διαφορές

κρήτη-νέες-αποκαλύψεις-για-το-επεισόδ-1418288

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στη Μεσσαρά νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης όταν,   έπεσε πιστολίδι με αφορμή καυγά για τα βοσκοτόπια και τα πρόβατα (δείτε ΕΔΩ).

Στη διάρκεια του ένοπλου  επεισοδίου τραυματίστηκε στο δεξί χέρι ένας 20χρονος. Ο νεαρός, όπως υποστηρίζεται,  είχε Άγιο στο πλευρό του αφού, με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται, ο 30χρονος είχε προτάξει το όπλο σε ευθεία γραμμή και έριχνε προς την πλευρά του κατ’ επανάληψη. Προχωρούσε και πυροβολούσε.

Στον τόπο του επεισοδίου ήταν από τη μία πλευρά τα δύο αδέρφια από το Αντισκάρι, ο 30χρονος και ο 32χρονος αδερφός του, και από την άλλη ο 20χρονος και ο 45χρονος πατέρας του, από τις Καμάρες.

Τα βοσκοτόπια των δύο οικογενειών είναι δίπλα-δίπλα, τα χωρίζει ένα πλέγμα. Οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν καλές. Μάλιστα ο 45χρονος έχει βαπτίσει τον 30χρονο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τον τελευταίο μήνα ωστόσο άρχισαν να υπάρχουν παρατράγουδα στις μεταξύ τους σχέσεις. Η μία πλευρά άρχισε να παραπονιέται ότι έμπαιναν στο δικό της βοσκότοπο τα πρόβατα της άλλης πλευράς. Και αυτή η κατάσταση είχε δημιουργήσει προστριβές και παρεξηγήσεις.

Αστυνομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν να υπάρχει υπόβαθρο σε όλη αυτή την αντιδικία, επισήμως πάντως, τουλάχιστον  μέχρι στιγμής, αναφέρεται ως αφορμή για το επεισόδιο το γεγονός ότι κάποια από τα πρόβατα των δύο αδερφών είχαν μπει στο βοσκότοπο πατέρα και γιου.

Όπως περιγράφεται πριν το σοβαρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο, περίπου μία ώρα πριν, και οι δύο πλευρές ήταν «τσιτωμένες».

Δέκα κάλυκες από 9αρι

Στον τόπο του συμβάντος έγινε αυτοψία και οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 10 κάλυκες από 9άρι πιστόλι.

Το πιστόλι αυτό αποδίδεται στα χέρια του 30χρονου, ο οποίος φέρεται να βάδιζε και να πυροβολούσε προς την πλευρά όπου στέκονταν πατέρας και γιος και λίγο πιο πέρα ο δικός του αδερφός.

Περιγράφεται ότι ο 30χρονος έδειχνε να είναι εκτός εαυτού και να στοχεύει προς τον 20χρονο, τον οποίο και καταδίωξε.

Ο 20χρονος, πνευματικός του αδερφός, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ήδη έχουν δώσει  κατάθεση και αυτός και ο πατέρας του.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες στις οικίες των δύο αδερφών, χωρίς να εντοπίσουν κάτι επιλήψιμο. Στο μεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν μπει στη μέση τρίτα πρόσωπα σε μία προσπάθεια να επέλθει σασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ακόμα ότι καταβάλλονται προσπάθειες να παραδοθούν τα δύο αδέρφια.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook