Κρήτη | Νέα στοιχεία για τους «5» που είχαν κρύψει ναρκωτικά μέχρι και στο μαξιλάρι του καναπέ

κρήτη-νέα-στοιχεία-για-τους-5-που-είχ-1366474

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την παρέα των… 5 που συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες (53, 49 και 25 χρόνων) και δύο Αλβανούς (40 και 45 χρόνων) οι οποίοι σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου που τους άσκησε ποινικές διώξεις – σε βαθμό κακουργήματος – για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στη συνέχεια και οι πέντε βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίον ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Από την παρακολούθηση στη… σύλληψη

Οι αστυνομικές αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 49χρονος Έλληνας ασχολείται με αγοραπωλησία κοκαΐνης με αποτέλεσμα να τον έχουν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί τότε διαπίστωσαν πως στο… κόλπο υπήρχαν συνολικά πέντε άτομα τα οποία προμηθεύονταν την κοκαΐνη, την φυλούσαν και στη συνέχεια την πωλούσαν σε διάφορους αγοραστές.

Η αρχή των συλλήψεων έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών οι οποίοι είδαν στο σπίτι του 53χρονου Έλληνα να βρίσκεται συχνά ο 49χρονος Έλληνας ενώ φιλοξενούνταν και ένας 40χρονος Αλβανός. Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν εκτός σπιτιού οι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και τους σταμάτησαν για έλεγχο όπου βρήκαν μικρή ποσότητα ναρκωτικών καθώς και ένα χρηματικό ποσό.

Αμέσως ξεκίνησαν τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων όπου έγιναν μάρτυρες μίας αγοραπωλησίας κοκαΐνης με πελάτη τον 25χρονο άνδρα με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δύο.

Είχαν κρύψει ναρκωτικά μέχρι και στο μαξιλάρι του καναπέ

Οι αρχές κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι αλλά και σε γύρω χώρους βρήκαν συνολικά 150 γραμμάρια κοκαΐνη.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν κρύψει συσκευασίες με κοκαΐνη σε διάφορα σημεία μεταξύ αυτών μέσα στο μαξιλάρι του καναπέ, ενώ είχαν προλάβει να πετάξουν και δύο συσκευασίες σε διπλανή οικοδομή όταν είδαν τους αστυνομικούς.

Η πέμπτη σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σημαντικός φαίνεται να ήταν ο ρόλος του 45χρονου Αλβανού ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο συγκεκριμένος άνδρας εκείνο το πρωί μόλις είχε φτάσει με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Κρήτη και είχε πάει στο σπίτι του Έλληνα.

Το απόγευμα έφυγε από το σπίτι – χωρίς να γνωρίζει ότι η αστυνομία το παρακολουθούσε – μπήκε σε ένα ταξί και πήγε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Εκεί οι αστυνομικοί, που τον ακολούθησαν, τον σταμάτησαν και τον συνέλαβαν.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook