Κρήτη | Μπόνους 20% για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες στις σεισμόπληκτες περιοχές

κρήτη-μπόνους-20-για-τα-παιδιά-που-δίνου-1291919

Ένα μπόνους 20% θα πάρουν τα παιδιά που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, ήταν μια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία. «Ειδικά για τα Δημοτικά είχαμε συζητήσει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης και συμφωνήσαμε σε όλα τα πράγματα, να πάμε με αυτόν τον τρόπο. Γιατί δεν θέλαμε να αφήσουμε τα παιδιά να σκεφτούν διάφορα. Είναι αίθουσες που τους αρέσουν πολύ και πρέπει να πούμε ότι επιτύχαμε αυτό που θέλαμε. Η Γ’ Λυκείου να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και να πάρει ένα ποσοστό 20% για τις εξετάσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, είναι πλέον επίσημο και γραπτώς, ότι τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών θα δώσουν Πανελλήνιες, με ένα μπόνους.

Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα «έκλεισε» το θέμα των Λυκείων ενώ την Παρασκευή «κλείνει» και το ζήτημα των Γυμνασίων. «Όλα τα παιδιά θα κάνουν μάθημα δια ζώσης, ωστόσο μένει το ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Ήταν κάτι το οποίο από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε στοίχημα. Εμείς θέλαμε τα παιδιά να μην απογοητευτούν από ένα σεισμό. Αλλά να τους δείξουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η ζωή συνεχίζεται. Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο με το οποίο πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Αυτό μας έχει κάνει να πούμε ναι και στις παρελάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη την Παρασκευή τελειώνουν οι εργασίες στα Γυμνάσια του δήμου και ξεκινούν μαθήματα από τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ολοκληρώνονται οι εργασίες στα Λύκεια και τα μαθήματα ξεκινούν από Παρασκευή. Ωστόσο, το ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου θα παραμείνει στην τηλεκπαίδευση, για ένα χρονικό διάστημα. «Κατέβηκαν χθες από την ΚΤΥΠ κάποια άτομα και οι εργολάβοι που έχουν μπει, τρέχουν με ταχύτητα που στα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης είναι πρωτοφανή. Το γυμνάσιο και λύκειο Καστελίου θα ετοιμαστεί γρήγορα και έπειτα θα πάρουμε τις αίθουσες από εκεί για να πάμε στο ΕΠΑΛ. Θεωρώ ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα διαρκέσουν για 1 – 1,5 εβδομάδα».

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook