Κρήτη | Μπαλάκι οι ευθύνες ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο για όλα όσα… δεν έγιναν για τις καταστροφικές πλημμύρες

κρήτη-μπαλάκι-οι-ευθύνες-ανάμεσα-σε-πε-1546426

Ένα απίστευτο πινγκ- πονγκ ευθυνών, καταγράφηκε στη σύσκεψη που συγκλήθηκε το πρωί στη Λότζια υπό την πίεση των καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία του Σαββάτου, με σκοπό να δρομολογηθούν λύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, δύο χρόνια  μετά τη ισχυρή νεροποντή που έπληξε τη Ν. Αλικαρνασσό, τον Καρτερό  και ολόκληρο το ανατολικό Ηράκλειο, η πόλη έζησε για άλλη μια φορά τον εφιάλτη της πλημμύρας, ακριβώς επειδή δεν ελήφθησαν μέτρα προστασίας των ευάλωτων περιοχών.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, που είχαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με την απόδοση των ευθυνών για όλα αυτά που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησαν δύο στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και η συζήτηση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Στη σύσκεψη τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας τόνισαν ότι πριν από ένα μήνα ανατέθηκε η μελέτη οριοθέτησης του Κατσαμπαδιανού ποταμού,  η οποία για να ολοκληρωθεί θα απαιτήσει ένα 18μηνο.

Όπως τονίσθηκε στο μεσοδιάστημα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα θωράκισης του ανατολικού Ηρακλείου, γεγονός που άνοιξε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης, σε σχέση με το ποια υπηρεσία πρέπει να λάβει μέτρα και ποια θα είναι αυτά.

Μετά από μια έντονη συζήτηση που κατέγραψε αλλεπάλληλες αντιπαραθέσεις και οι δύο πλευρές κατάφεραν να συμφωνήσουν στο  ότι η λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΤΒΑ,  που θα προσδιορίσουν μια δέσμη μέτρων τα οποία θα πρέπει να ληφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό θα συγκληθεί άμεσα μια νέα σύσκεψη στην οποία θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμμετέχουν καταθέτοντας τις προτάσεις τους, για τις άμεσες λύσεις που θα πρέπει να δοθούν προκειμένου να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η ευάλωτη  περιοχή του ανατολικού Ηρακλείου.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook