Κρήτη | Μισό εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια για συντήρηση κτιρίου ΕΠΑΛ

κρήτη-μισό-εκατομμύριο-ευρώ-από-την-πε-1148537

Τη χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθούν ο απαραίτητες εργασίες συντήρησης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Λυκείου Ρεθύμνου στην περιοχή των Περιβολίων ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι εργασίες αυτές χαρακτηρίζονται ζωτικής σημασίας, καθώς το κτίριο είναι παλιό και χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων.

Την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη για την καθοριστική συμβολή της Περιφερείας σε ένα σημαντικό έργο που αφορά τη σχολική μονάδα του Δήμου.

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Μαρινάκης, ανέφερε: «Είναι μια καλή μέρα σήμερα για τον Δήμο μας, γιατί ο περιφερειάρχης ενέκρινε ένα αίτημα του δήμου που αφορούσε το κτίριο του ΕΠΑΛ, το οποίο στεγάζεται σε παλιές εγκαταστάσεις που χρειάζονται πολύ μεγάλη συντήρηση. Κάνουμε ότι μπορούμε σαν δήμος αλλά χρειαζόμαστε και ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε».

Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην μελέτη που ετοιμάζει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο προκειμένου να προχωρήσει και αυτό με ιδίους πόρους σε άλλες αναγκαίες εργασίες, «οι εργασίες που θα γίνουν με τα κονδύλια που μας εξασφάλισε ο περιφερειάρχης, θα γίνουν παράλληλα με τις εργασίες που έχει σχεδιάσει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στον ίδιο χώρο που έχουμε κάνει συγκεκριμένες παραχωρήσεις μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Εμείς σαν δήμος, είχαμε παραχωρήσει στο πανεπιστήμιο χρήση χώρων, ώστε να έχουν και εκείνοι το δικαίωμα να κάνουν παρεμβάσεις συντήρησης στο χώρο που στεγάζονται. Η σύμβαση είχε λήξει, την ανανεώσαμε και ήδη το ΕΛΜΕΠΑ έχει καταρτίσει μια πολύ καλή μελέτη σε συνεργασία και με τις τεχνικές μας υπηρεσίες και ο αρμόδιος αντιπρύτανης είναι σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων για να γίνει ότι καλύτερο.

Εκεί θα γίνουν πολύ σοβαρές επενδύσεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή παρέμβαση σε μια σχολική μονάδα που γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση της περιφέρειας και του περιφερειάρχη και της κ. Λιονή που εισηγήθηκε θετικά στο θέμα» κατέληξε.

Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια στην Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώσε χθες ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια χρηματοδότει την Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. με το ποσό των 350.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει δίκτυα αποχέτευσης στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου, τα οποία καταστράφηκαν από τη κακοκαιρία του 2019.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το μεγάλο έργο που γίνεται στον Αδελιανό Κάμπο από την Σκαλέτα μέχρι το Ρέθυμνο με τις καταστροφές του 2019 είχε σοβαρή ζημιά. Χρειάζεται άρα ένα συμπληρωματικό τεχνικό δελτίο σύμβασης ύψους 335.000 ευρώ περίπου, το οποίο ενέκρινε ο περιφερειάρχης και έτσι το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση. Θα εκτελεστεί απρόσκοπτα και ελπίζω σε συνδυασμό και με τη δική της απαλλοτρίωση που είναι σε δυο μήνες, να έχουμε καλά νέα, γιατί η περιοχή αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που της αξίζει. Όμως θέλω να πω ότι και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να υπερασπίζονται την περιοχή τους και να μην προκαλούν τεχνητά ή νομικά προβλήματα σε ένα έργο το οποίο εκείνους θα ωφελήσει και τις περιουσίες τους».

Πηγή: rethnea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook