Κρήτη | Μήνυσε εργολάβο της ΔΕΗ, γιατί έπαθε λάστιχο σε δρόμο με πρόκες

κρήτη-μήνυσε-εργολάβο-της-δεη-γιατί-έ-1571154

Μετά από αίτημα των πολιτών και αρκετούς μήνες ενεργοποιήθηκε ο Διαχειριστής και μετέφερε συνολικά πέντε στύλους, ωστόσο, ο υπεργολάβος μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών «ξέχασε» να αποκαταστήσει το περιβάλλον, αφήνοντας σίδερα, πρόκες και χώματα στο επίμαχο σημείο

Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησε κάτοικος του δήμου Μαλεβιζίου, εξαιτίας των «παγίδων» σε περιοχή στο Γάζι, που άφησε εργολάβος μετά από έργα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, στις οδούς Θριάμβου και Μπότσαρη κάτοικοι αναφέρουν πως πριν από αρκετούς μήνες η δημοτική αρχή είχε πραγματοποιήσει έργα διαπλάτυνσης δρόμου, τα οποία ανέδειξαν ένα στύλο της ΔΕΗ, αφού μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν παρατημένος στη μέση του δρόμου. Μετά από αίτημα των πολιτών, ενεργοποιήθηκε ο Διαχειριστής και μετέφερε συνολικά πέντε στύλους. Ωστόσο, ο υπεργολάβος μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών «ξέχασε» να αποκαταστήσει το περιβάλλον, αφήνοντας σίδερα, πρόκες και χώματα στο επίμαχο σημείο.

«Την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2022, οδηγώντας για να μεταβώ από την οικία μου σε σχολείο στην ενδοχώρα του Ηρακλείου όπου εργάζομαι ως καθηγήτρια έπαθα λάστιχο, πατώντας πρόκες και σίδερα που άφησε πίσω του συνεργείο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προσέλθω στην εργασία μου με σημαντική καθυστέρηση, εκτός από την οικονομική επιβάρυνση που έχω υποστεί», σημειώνει η κάτοικος της περιοχής στο neakriti.gr.

Στη συνέχεια η κάτοικος επισκέφτηκε το υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι για να ενημερώσει τον προϊστάμενο της Επιχείρησης καλή τη πίστει ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες κακές πρακτικές στα έργα που εκτελούν εταιρείες κοινής ωφέλειας όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ωστόσο να λάβει απαντήσεις. Εκεί βρήκε την πόρτα κλειστή. Της είπαν να κλείσει ραντεβού ή να στείλει email. Τους απάντησε ότι εργάζεται σε σχολείο και δεν μπορεί να απουσιάσει από τα μαθήματά της. «Δεν μας αφορά, κλείστε ραντεβού», της ανταπάντησαν και της έκλεισαν την πόρτα.

Αμέσως μετά μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά, όπως είχε δεσμευτεί στον υπάλληλο που… δεν την άκουσε.

«Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για τα αυτονόητα, δεν μπορεί να αφήνουν το δημόσιο δρόμο γιαπί μετά από τις εργασίες. Ο σεβασμός στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών, ο σεβασμός στα χρήματα του φορολογούμενου, μας επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί», σημειώνει στο neakriti.gr.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook