Κρήτη | Μετά από δύο χρόνια ανοίγει ξανά το αστεροσκοπείο του Σκίνακα, στον Ψηλορείτη!

κρήτη-μετά-από-δύο-χρόνια-ανοίγει-ξανά-1439446

Μετά από δύο χρόνια το αστεροσκοπείο του Σκίνακα, στον Ψηλορείτη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Για ακόμη μια χρονιά, εδώ και 36 συναπτά έτη, ο Δήμος Ανωγείων στηρίζει το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και την ανάπτυξη της αστρονομίας στην Κρήτη αλλά και στη χώρα μας, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο προς τ’ αστέρια, ο οποίος περνά από την υπέροχη κορυφή του Σκίνακα στον Ψηλορείτη.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ενώ η κορυφή είχε ήδη καθαρίσει από το χιόνι λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που ξεκίνησαν λίγο πριν το Πάσχα, ο δρόμος προς αυτήν είχε χιόνι που σε μερικά σημεία ξεπερνούσε τα 5μ.

Οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ, είναι ευγνώμονες για ακόμη μια φορά προς το Δήμο Ανωγείων και την τεχνική υπηρεσία του, το δήμαρχο Sokratis Kefalogiannis και φυσικά όλους τους κατοίκους της περιοχής που χρόνια τώρα συμμερίζονται την αγάπη μας για τη μοναδική αυτή βουνοκορφή της Κρήτης και στηρίζουν απτά το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου.

Σε ένα μήνα από σήμερα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, το προσωπικό του Αστεροσκοπείου, μετά από διακοπή 2 ετών λόγω της πανδημίας, θα ξεναγήσει και πάλι τους επισκέπτες του στην πρώτη ανοικτή βραδιά του φετινού καλοκαιριού, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία να παρατηρήσουν τον νυχτερινό ουρανό από τα τηλεσκόπια μας.

Φυσικά μια στάση στα Ανώγεια, πριν ή/και μετά την επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, για να φάμε το μοναδικό αντικριστό σε μια από τις πολλές ταβέρνες ή/και το πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο στο Μεϊντάνι είναι επιβεβλημένη, έτσι ώστε να μην ξεχνάμε κοιτώντας τ’αστέρια όλα τα άλλα υπέροχα που γενναιόδωρα μας προσφέρει ο πλανήτης μας και οι συνάνθρωποί μας!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook