Κρήτη | Μέσα σε ενάμιση μήνα εμβολιάσαμε το 4% του πληθυσμού – Έτσι δεν πάμε πουθενά

κρήτη-μέσα-σε-ενάμιση-μήνα-εμβολιάσαμ-1179757
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στις 4 Ιανουαρίου είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Κρήτη με το προσωπικό των νοσοκομείων και από τότε πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι. Πλέον έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 85 ετών. Εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 75 ετών, οι πολίτες ηλικίας 60 ως 64 ετών… Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι σε ενάμιση μήνα εμβολιασμών, στην Κρήτη έχει εμβολιαστεί το 4% του πληθυσμού.

Συνολικά 24.805 άτομα είχαν λάβει μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου στην Κρήτη. Σε σχέση με τον επίσημο πληθυσμό κατά την απογραφή του 2011, που ήταν 623.000, πρόκειται για ποσοστό 3,98%.

Αν οι ρυθμοί αυτοί παραμείνουν ίδιοι, τότε για να εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού, θα χρειαστούν 15 μήνες. Όσο για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας, δεν θέλουμε καν να κάνουμε τον υπολογισμό.

Στην πραγματικότητα, χρειάζεται τριπλασιασμός των ρυθμών εμβολιασμού, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσουμε με τον κορονοϊό πριν τελειώσει το 2021.

Συνολικά στη χώρα 430.124 άτομα είχαν λάβει έστω μια δόση του εμβολίου μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, πράγμα που δείχνει περίπου το ίδιο ποσοστό κάλυψης με την Κρήτη.

Αναλυτικά τα στοιχεία για την Κρήτη στον πίνακα παρακάτω:

zarpanews.gr

2 thoughts on “Κρήτη | Μέσα σε ενάμιση μήνα εμβολιάσαμε το 4% του πληθυσμού – Έτσι δεν πάμε πουθενά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook