Κρήτη | Μεγάλος κίνδυνος να «κοκκινίσει» ο Άγιος Νικόλαος – Με αγωνία αναμένονται κι άλλα τεστ

κρήτη-μεγάλος-κίνδυνος-να-κοκκινίσε-1171450

Για την έξαρση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου με τον εντοπισμό 53 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην Ελένη Μπουρμά, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο οποίος μάλιστα νόσησε και ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ημερών, αναφερόμενος στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας ο οποίος έκλεισε για 14 ημέρες, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για το παιδί που μετά από συμπτώματα έκανε μοριακό τεστ και βγήκε θετικό, με αποτέλεσμα «η φωτιά να φουντώσει».

Έγιναν έλεγχοι με μοριακά τεστ σε τρία τμήματα του βρεφονηπιακού σταθμού και θα γίνουν και στα υπόλοιπα 8 τμήματα, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος εκτιμά ότι ενδεχομένως θα υπάρχουν μολύνσεις και στα άλλα.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, το γεγονός ότι η περιοχή μας δεν είναι «κόκκινη» στον επιδημιολογικό χάρτη δεν σημαίνει τίποτα, τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη», είπε ο κ. Ζερβός.

Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο για όσους κατοίκους το επιθυμούν.

«Δυστυχώς μόνο ο φόβος μας κινητοποιεί, είπε ο κ. Ζερβός. Είναι καλό να είμαστε φοβισμένοι γιατί μόνο τότε εφαρμόζουμε τα μέτρα – μάσκες, αποστάσεις, συχνό πλύσιμο χεριών. Να μην είμαστε τρομοκρατημένοι, αλλά να έχουμε τον φόβο ότι από τη μία στιγμή στην άλλη η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει», τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη στην χθεσινή ενημέρωση, υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook