Κρήτη | Με τον Υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε ο Γιάννης Κουράκης

κρήτη-με-τον-υπουργό-εσωτερικών-συναν-1007791

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, ο Γιάννης Κουράκης έθεσε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους Δήμους της Κρήτης, ενώ ανέπτυξε στον κ. Υπουργό τις θέσεις της ΠΕΔ για μια σειρά κρίσιμων αναπτυξιακών θεμάτων του νησιού μας.

Ειδικότερα ο κ. Γ. Κουράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ΟΤΑ με προσωπικό προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ Υπουργός ενημέρωσε τον Γιάννη Κουράκη ότι στο αυριανό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή, θα επεκταθεί η δυνατότητα για τους Δήμους να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις και με Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, εκτός από την ΕΕΤΑ, τους αναπτυξιακούς συνδέσμους των δικτύων και την ΜΟΔ.

Για το θέμα της συνέχισης των έργων του προγράμματος Φιλόδημος ο Γ. Κουράκης έλαβε τη διαβεβαίωση του κ Υπουργού ότι αυτά θα συνεχιστούν κανονικά και θα χρηματοδοτηθούν από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση που το Υπουργείο δρομολογεί.

Συζήτηση έγινε για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης έθεσε στον κ Υπουργό και το ζήτημα της παράτασης του προγράμματος ΑΚΣΙΑ που αφορά την επιχορήγηση των Δήμων για την εξόφληση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής.

Επίσης συζητήθηκε το προσφυγικό, όπου ο Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις θέσεις της ΠΕΔ Κρήτης αλλά και το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Κρήτης.

Τέλος συμφώνησαν ότι το προσεχές διάστημα αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθούν τα κοινωνικά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook