Κρήτη | Με κορδέλες οι επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

κρήτη-με-κορδέλες-οι-επισκέψεις-στον-α-149727

Άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό το Ανάκτορο της Κνωσού. Σήμερα η είσοδος είναι δωρεάν, και τις πρώτες ώρες λειτουργίας τα άτομα που επισκέφθηκαν το χώρο ανέρχονται σε 20.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αρχιφύλακα του Αρχαιολογικού Χώρου της Κνωσού Νίκο Παπαδάκη, τα μέτρα που προβλέπονται έχουν ληφθεί και έχουν τοποθετηθεί κορδέλες προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις των επισκεπτών.

«Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και θα υποδέχεται τον κόσμο που θέλει να τον επισκεφθεί. Οι υπάλληλοι του Αρχαιολογικού χώρου στην έκδοση των εισιτηρίων φορούν μάσκες και γάντια ενώ έχει τοποθετηθεί και σχετικό τζάμι προκειμένου να αποφεύγεται η επαφή με τους επισκέπτες. Ο χώρος πλέον θα είναι ανοιχτός και ελπίζουμε παρά την αρχική επιφυλακτικότητα, τις επόμενες ημέρες να τον δούμε και πάλι να γίνεται επίκεντρο ενδιαφέροντος του κόσμου».

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη, τη λειτουργία τους ξεκίνησαν επίσης, οι αρχαιολογικοί χώροι της Φαιστού και της Αρχαίας Ελεύθερνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook