Κρήτη | Με έναν καρδιολόγο το νοσοκομείο της Ιεράπετρας – Αγωνία για την λειτουργία της κλινικής

κρήτη-με-έναν-καρδιολόγο-το-νοσοκομεί-1604945

«Στην ρωσική ρουλέτα η ζωή και ο θάνατος για τους Ιεραπετρίτες», περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Πόπη Δασκαλάκη

Η αντιμετώπιση των καρδιολογικών προβλημάτων των πολιτών της Ιεράπετρας, τις περισσότερες φορές παίζεται στην ταχύτητα με την οποία τα αντιμετωπίζει μια σωστά στελεχωμένη και επαρκώς λειτουργούσα 30 μέρες το μήνα καρδιολογική κλινική στο μοναδικό Νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Είναι μια παροχή υγείας, που ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες, κεκτημένο λαϊκό δικαίωμα… Και επειδή αυτό το δικαίωμα των 40.000 και πλέον εξυπηρετούμενων πολιτών από τη Βιάννο μέχρι το Καλό Χωριό και τον Μακρύ Γιαλό, καταργείται μεθοδικά και ύπουλα, γι’ αυτό το λόγο αλλά και άλλους συναφείς, ξεκινούν και πάλι οι αγώνες των Ιεραπετριτών στα πεζοδρόμια και τις πλατείες για τα αυτονόητα, επειδή δεν θέλουν να επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει στη Ρωσική ρουλέτα τη ζωή και το θάνατο κανενός πολίτη.

«Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μένει με ένα μόνο καρδιολόγο αφού ο ένας εκ των δύο που υπηρετούσαν, ζήτησε και τοποθετήθηκε μόνιμα πλέον στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, υπηρετεί και άλλος καρδιολόγος ο οποίος όμως ανήκει στην οργανική δύναμη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ποια είναι η απάντηση της Διοίκησης των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και της 7ης ΥΠΕ στο κατ’ επείγον αίτημα του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής για επιστροφή του Καρδιολόγου μας, που υπό μορφή ομηρίας κρατείται ακόμα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου; Στο αίτημα του αυτό ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής εξέφρασε την αγωνία του για τη συνέχιση της στοιχειώδους λειτουργίας της κλινικής με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών μας.

Έχει ληφθεί κάποια απάντηση στο αγωνιώδες αυτό αίτημα ή η απαξίωση είναι τέτοια που πλέον και η όποια απάντηση είναι περιττή;

Ρωσική ρουλέτα η Ζωή και ο Θάνατος…», περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Πόπη Δασκαλάκη, ενώ μέσα στους επόμενους δυο μήνες αναμένεται να αποχωρήσουν για άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης άλλοι 4 ιατροί βασικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχει δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά την πρόσφατη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, τις αναφορές του υπουργού Υγείας κ. Θαν. Πλεύρη και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, πέρα από προσπάθειες εφησυχασμού για να μην εξεγερθεί η τοπική κοινωνία, δεν έχει ακούσει καμία δέσμευση και δεν έχει δει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την ενίσχυση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Έτσι ξεκινά από την αρχή τη διοργάνωση νέων κινητοποιήσεων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Ο αγώνας μας για τη διάσωση των υπηρεσιών υγείας του τόπου μας βρίσκεται σε ιστορικής σημασίας σημείο, μιας και ο νέος νόμος για την υγεία, που ουσιαστικά καταργεί το ΕΣΥ, μετατρέπει το Νοσοκομείο μας σε απλό σταθμό Α’ βοηθειών και μάλιστα υποστελεχωμένο. Οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας δεν απασχολούν τους ιθύνοντες, απασχολούν όμως όλους εμάς, τις οικογένειές μας, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ όλη την νότια πλευρά της Κρήτης, το μέλλον των παιδιών μας!

Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας προγραμμάτισε συγκέντρωση με όλους τους φορείς της περιοχής μας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από το νοσοκομείο μας και τον σχεδιασμό των δράσεων μας για την σωτηρία του. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση αυτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα Μελινάκι του Δήμου μας στις 5μ.μ.»,αναφέρει η ανακοίνωση κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους γιατρούς του ΕΣΥ Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκφράζει την συμπαράσταση του στους αγώνες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

«Η από απόγνωση παραίτηση της Διευθύντριας του Παθολογικού Τμήματος κυρίας Ιωαννίδου, αποτελεί τη συνέχεια των πολυάριθμων παραιτήσεων γιατρών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν την αξιοπρέπειά τους, την επιστημονική τους υπόσταση, την ηθική υποχρέωση τους προς τους ασθενείς τους, την ψυχική τους υγεία και ηρεμία όπως και την οικογενειακή τους ισορροπία. Την κατάσταση αυτή την βιώνουμε και εμείς εδώ στην Ιεράπετρα, αλλά και όλα τα Νοσοκομεία της χώρας που στοχοποιούνται για υποβάθμιση και συγχωνεύσεις.

Η πολιτεία, πειθήνια υπακούει στους ιδιώτες επενδυτές υγείας, που με δέλεαρ τα ωραία τους λεφτά, επιβάλλουν στην Κυβέρνηση να τους παραχωρήσει όλο τον ζωτικό χώρο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αποτελεί την κύρια κατάκτηση του λαού μας μετά την μεταπολίτευση. Και τα κέρδη βεβαίως φεύγουν από την χώρα μας ως κατάθεση στους διεθνείς φορολογικούς παράδεισους των επενδυτών. Η μέθοδος γνωστή. Η με πείσμα διατήρηση των πεπαλαιωμένων Οργανισμών, η μη αναπλήρωση των θέσεων που κενώνονται, η μη στελέχωση έστω και με βάση τους παλαιούς οργανισμούς (που ευθαρσώς η κυρία Γκάγκα μας είπε ότι δεν τους αποδέχεται ως εργαλείο) και η τοποθέτηση Διοικητών που με μεσαιωνικό τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, έντεχνα μεταφέρουν την ευθύνη της υποβάθμισης στους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Το ΕΣΥ γι’ αυτούς πρέπει να απαξιωθεί για να παραχωρηθεί. Κάθε ιδέα και πρωτοβουλία των υγειονομικών για πρόοδο και ανάπτυξη είναι περιττή και κόντρα στους σχεδιασμούς τους. Οι ιδέες και η επιστημονικότητα της κυρίας Ιωαννίδου τους χαλούν την σούπα. Πρέπει να φύγει. Την εξανάγκασαν. Το κόλπο γνωστό και δοκιμασμένο: Η απαξίωση και η απόγνωση. Ο νόμος για τη διάλυση του ΕΣΥ ψηφίστηκε.

Και ο μόνος που χάνει είναι ο Ρεθυμνιώτης όπως και ο κάθε Έλληνας ασθενής. Θα βρει τον τρόπο. Θα πουλήσει το χωράφι ή το σπίτι του. Ή θα κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στις διακομιδές. Τα ίδια και στην Ιεράπετρα. Απευθυνόμενοι στον Ρεθυμνιώτικο λαό που σήμερα ορθώνει το ανάστημα του, διεκδικώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην δωρεάν υγεία για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας. Είμαστε δίπλα σας και ας γίνουμε όλοι μαζί ο σπινθήρας αγανάκτησης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε άμεσα να αποσυρθεί ο νέος νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να εγκαταλειφθούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί υγειονομικών χαρτών.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στους αγώνες σας», καταλήγει στο ψήφισμα του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας που υπογράφεται από τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο και τη γραμματέα του κ. Πόπη Δασκαλάκη.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook