Κρήτη | Μαθητές υιοθέτησαν ένα πλημμυροπαθές νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα! – Η συγκινητική κίνησή τους

κρήτη-μαθητές-υιοθέτησαν-ένα-πλημμυρ-1767217

Για κάποια παιδιά, το κουδούνι έχει χτυπήσει εδώ και μέρες. Άλλα παραμένουν ακόμα στο σπίτι τους… Ίσως όχι στο σπίτι, μπορεί και εκείνο να είναι πνιγμένο στις λάσπες και τα μπάζα.

Όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της Θεσσαλίας έπληξαν και σχολεία και, φυσικά, μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Η προσπάθεια του κόσμου σε όσες περιοχές της χώρας είχαν την τύχη να μείνουν εκτός θεομηνίας να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη είναι συγκινητική.

Από τη στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία, εκπαιδευτικοί αλλά και σύλλογοι γονέων συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για όσους έχουν μείνει χωρίς φαγητό, ρούχα και όσα χρειάζονται για να ζήσουν.

Έτσι, το 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου υιοθέτησε το Νηπιαγωγείο Φαρκαδονας στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Η συλλογή γραφικής ύλης, επιτραπέζιων παιχνιδιών και παζλ, βιβλίων και άλλων αντικειμένων θα πραγματοποιείται ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Πρόκειται για μία δράση που οργανώθηκε πανελλαδικά από την ομάδα Περί νηπιαγωγών, «(…)ώστε να δούμε ξανά στα χείλη των μικρών παιδιών τη χαρά, τη δημιουργία και την αγάπη. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι, στη γνώση και στην αλληλεγγύη…και τα νηπιάκια μας το γνωρίζουν καλά αυτό!!!

Γιατί αν σωθεί το παιδί……..υπάρχει ελπίδα!»

Η νηπιαγωγός, κ. Άννα Στουμπίδη, αναφέρει στο Cretalive πως πανελλαδικά έγινε μία κατάσταση με όσα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της πλημμύρας. Μέσα από αυτή τη λίστα, το 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου επέλεξε το σχολείο στα Τρίκαλα.

 

«Μικροί και μεγάλοι ας γίνουμε σύμμαχοι για τη χαρά των παιδιών! Τα νήπια προσφέρουν στα νήπια!», τονίζει.

Στο σχολείο έγιναν δράσεις με τα παιδιά που με ζωγραφιές θέλουν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης σε μαθητές που περνούν δύσκολες στιγμές.

cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook