Κρήτη | Μάστιγα τα τροχαία για το νησί – Χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων

Φωτογραφία: sadentrepese.blogspot.com

Η Κρήτη φιγουράρει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των περιοχών με τα περισσότερα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Τα στοιχεία κατατάσσουν το νησί μας στην 6η θέση όταν, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, χρόνο με τον χρόνο, πεθαίνουν λιγότεροι άνθρωποι. Στην Κρήτη το 2018 είχαμε 94 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, την ώρα που στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 49 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το οδικό δίκτυο στην Κρήτη δεν είναι το καλύτερο και γι’ αυτό οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε και να οδηγούμε με μεγαλύτερη προσοχή. Δυστυχώς στο νησί μας δεν είναι λίγοι αυτοί που οδηγούν μετά από κατανάλωση ποτών, ενώ ας μην αναφέρουμε στις παραβατικές συμπεριφορές που κάθε μέρα διαπιστώνουμε όσον αφορά την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας. Για προβληματισμό αναφέρουμε τις παρακάτω λέξεις: δρόμος, αλκοόλ, κινητό, φθαρμένα λάστιχα, ηλικία.

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ήταν η Ρουμανία (96 %), η Βουλγαρία (88 %.), η Λετονία (78 %) και η Κροατία (77 %). Ακολουθούν η Πολωνία (76 %) και στην ίδια θέση η Ουγγαρία και η Ελλάδα (64 %).

Πηγή: anatolh.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ