Κρήτη | Λόγω αντιζηλίας ο εμπρησμός στα χωματουργικά μηχανήματα – Τι ομολόγησε ο δράστης

κρήτη-λόγω-αντιζηλίας-ο-εμπρησμός-στα-779411

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που σόκαρε την Ανατολική Κρήτη και αφορά στην πυρπόληση και την καταστροφή μηχανημάτων έργου της Αφοί Μητσόπουλοι Ο.Ε. το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Συνελήφθη ένας 28χρονος νεαρός Ιεραπετρίτης χωματουργός, φερόμενος δράστης του θρασύτατου εμπρησμού των χωματουργικών μηχανημάτων των συναδέλφων του που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή 3 μηχανημάτων έργου και μικρότερες ζημιές σε τρία άλλα μηχανήματα της εταιρείας Αφοί Μιτσόπουλοι με έδρα την Ψαρή Φοράδα Βιάννου

Ο 28χρονος νεαρός χωματουργός σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ανακρινόμενος ότι δεν μπορούσε να δεχτεί πως η προαναφερθείσα εταιρεία είχε ήρθε από το Ηράκλειο στην Ιεράπετρα και έπαιρνε όλες τις δουλειές.

Επειδή στην κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διπλανής κατοικίας φαίνεται ότι στην δολιοφθορά εμπλέκονται δυο η τρία άτομα, αναζητούνται και οι άλλοι συνεργοί του συλληφθέντος, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, τις οποίες θα αξιολογήσουν στην πορεία της ανάκρισης οι Αρχές, προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχηματισθείσα δικογραφία.

Για λόγους αντιζηλίας

Με τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνονται και οι πρώτες εκτιμήσεις των θυμάτων, ότι η δολιοφθορά έγινε για λόγους αντιζηλίας από ανταγωνιστές.

Οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων μηχανημάτων έργου Χρήστος και Νίκος Μητσόπουλος, εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια τους και τις ευχαριστίες τους στις αρχές που κινήθηκαν άμεσα, μεθοδικά και συντονισμένα για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του φερόμενου ως δράστη.

Ο εμπρησμός των χωματουργικών μηχανημάτων το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία της Ιεράπετρας.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (06.12.2018) υπόθεση εμπρησμού που διαπράχθηκε προχθές (04.12.2018) το βράδυ σε επιχείρηση, στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό.

Ειδικότερα, προχθές (04.12.2018) το βράδυ άγνωστο άτομο, προκάλεσε πυρκαγιά σε έξι χωματουργικά μηχανήματα, επιχείρησης ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τριών μηχανημάτων.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και την εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Περιφέρειας Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προβεί στην εν λόγω ενέργεια του εμπρησμού στην επιχείρηση του 52χρονου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες και συνελήφθη ο 28χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Το επίσημο δελτίο Τύπου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Κρήτης και του Ανακριτικού Γραφείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας σε συνεργασία με δυνάμεις της ΕΛΑΣ, 28χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε σταθμευμένα χωματουργικά μηχανήματα, στην περιοχή «Αράπη Σκάλα» θέση «Πετρούνια», του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε 04 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.

Ο προαναφερόμενος οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook