Κρήτη | «Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, θα θρηνούσαμε θύματα» – Tι λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά το τροχαίο

κρήτη-λίγα-δευτερόλεπτα-νωρίτερα-θα-1468522

Η απόληξη της λεωφόρου Χαριλάου Τρικούπη στη Χανιώπορτα είναι ένας ιδιαίτερα πολυσύχναστος δρόμος.

Στο σημείο μάλιστα όπου την περασμένη Τετάρτη έγινε το πρωτοφανές τροχαίο με το ΙΧ που διέγραψε μία τρελή πορεία και καρφώθηκε στη τζαμαρία εμπορικού καταστήματος, ο κόσμος που πηγαινοέρχεται είναι πολύς. Δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα της περιοχής, είναι επίσης ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που επισκέπτεται τα ιατρεία και τα άλλα γραφεία που στεγάζονται στις εκεί πολυκατοικίες.

Το τροχαίο της περασμένης Τετάρτης ήταν τρομακτικό. Ήταν γύρω στις 7:00 το απόγευμα, ώρα αιχμής με πυκνή διέλευση πεζών. «Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα» λέει μιλώντας στο Cretalive ο κ. Χαράλαμπος Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης του καταστήματος με τα παιδικά ρούχα που είδε ξαφνικά ένα λευκό ΙΧ να καρφώνεται στη τζαμαρία του μαγαζιού του κάνοντας την θρύψαλα.

«Τρομοκρατήθηκα» μας λέει «γιατί τα παιδιά μου συνηθίζουν να στέκονται έξω στο πεζοδρόμιο. Κι εκείνο το απόγευμα ο γιος μου ήταν έξω. Θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί. Δευτερόλεπτα πριν πέσει πάνω στο κατάστημα μου το αυτοκίνητο πέρασε μπροστά από τη βιτρίνα μου μια μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι. Θα μπορούσαν να έχουν σκοτωθεί. Το αντιλήφθηκε και η ίδια η μητέρα και υπέστη σοκ. Ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα πριν».

Τρελή πορεία…

Διηγούμενος όλα όσα είδε εκείνο το απόγευμα ο επιχειρηματίας διευκρινίζει ότι ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου δεν πάτησε φρένο! «Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη. Αυτό που είδα ήταν να φεύγει από τον δρόμο του, να χτυπά διαδοχικά τα δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα στη σειρά, να σκαρφαλώνει στο πεζοδρόμιο και να πέφτει πάνω στη βιτρίνα».

Το πρόβλημα που επισημαίνει ο κ. Φραγκιαδάκης δεν είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν. «Τις ζημιές τις έφτιαξα ήδη» μας λέει, όμως όπως επισημαίνει με έμφαση δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο στο ίδιο πάντα σημείο, το οποίο μετά την ανάπλαση στη Χανιώπορτα έχει πλακοστρωθεί.

«Τα περιστατικά που συμβαίνουν εδώ είναι συνεχή» δηλώνει με έμφαση «και πρέπει κάτι να γίνει. Με έχουν συμβουλεύσει να βάλω κολωνάκια στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κατάστημά μου. Όμως, αυτό δεν είναι λύση. Ο δήμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, με μεγάλη συχνότητα. Το χειμώνα, για παράδειγμα, όταν βρέχει οι κυβόλιθοι του πλακόστρωτου γλιστράνε πολύ. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να ληφθεί μέριμνα, γιατί ίσως την επόμενη φορά να μην είμαστε τόσο τυχεροί».

Ποιος φταίει για όλα αυτά; Η επικίνδυνη οδήγηση; Η συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ; Η ανευθυνότητα μερίδας οδηγών; Το πλακόστρωτο που δεν είναι κατάλληλο για διέλευση οχημάτων; Εξάλλου όπως υπογραμμίζει ο κ. Φραγκιαδάκης «πολλοί είναι οι οδηγοί στο σημείο που δεν περνάνε από τον κυκλικό κόμβο, αλλά σκαρφαλώνουν στα κράσπεδα και τα πεζοδρόμια». Ωστόσο, καθημερινά από το σημείο περνούν εκατοντάδες πεζοί, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο.

Την περασμένη Τετάρτη η τύχη ήταν με το μέρος όλων όσοι βρέθηκαν στο σημείο και το ατύχημα προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Εκτεταμένες μεν, αλλά μόνο υλικές. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Θα είναι, όμως, κι άλλη φορά το ίδιο τυχεροί;

«Σας τα λέω, όλα αυτά, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν, γιατί η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook