Κρήτη | Λίφτινγκ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» – Τι αλλάζει στα αεροπορικά δρομολόγια

κρήτη-λίφτινγκ-στο-αεροδρόμιο-ηρακλε-1412511

Από «λίφτινγκ» στην πίστα και άλλες εργασίες αναβάθμισης περνά το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά και δύο περιφερειακοί αερολιμένες που διαχειρίζεται η Fraport, αυτοί της Κέρκυρας, και της Ρόδου.

Εξαιτίας των εργασιών που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στα παραπάνω αεροδρόμια, εφαρμόζονται ήδη αλλαγές στις ώρες λειτουργίας, τροποποιήσεις των πτήσεων καθώς επίσης και εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μόνο με ελικοφόρα αερσκάφη, όπου αυτό απαιτείται.

Τροποποιήσεις σε Ρόδο και Ηράκλειο

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο διάστημα από την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 (9.30 π.μ.) έως και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 (6 π.μ.) οι πτήσεις θα εκτελούνται αποκλειστικά με ελικοφόρα αεροσκάφη και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τροποποιήσεις δρομολογίων ανακοίνωσε η AEGEAN

Σε τροποποιήσεις δρομολογίων στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η AEGEAN. Αναλυτικά, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», από 1η Μαρτίου έως και τις 6 Μαρτίου 2023 (6:00 π.μ.) τα δρομολόγια της AEGEAN θα εκτελούνται μόνο από ATR αεροσκάφη, ενώ είναι αναγκαία και η τροποποίηση στο μέχρι πρότινος δημοσιευμένο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας. Η εταιρία έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού (1 καθημερινή επιπλέον πτήση για τα Χανιά και επιπλέον πτήσεις προς τη Σητεία). Ειδικά, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων με αεροσκάφος τύπου Airbus 320 ενώ θα υπάρχει μέριμνα από την εταιρεία για την οδική μεταφορά των επιβατών.

Τα τακτικά δρομολόγια της εταιρίας από και προς την Κέρκυρα επανεκκινούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Ωστόσο επειδή τα έργα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου και για επιχειρησιακούς λόγους, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη. Η AEGEAN έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων, για την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Για τη Ρόδο η εταιρία ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» δεν θα εκτελούνται πτήσεις από τις 2:00 μ.μ. κάθε Τετάρτη μέχρι τη 1:00 μ.μ. κάθε Πέμπτη, για τις προσεχείς εβδομάδες έως και τις 23 Μαρτίου (με εξαίρεση την 1η & 2α Μαρτίου). Οι υπόλοιπες πτήσεις της AEGEAN από και προς την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Airbus 321, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το Καστελλόριζο.

Η εταιρία επισημαίνει ότι ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους επιβάτες των πτήσεων με ανταπόκριση, ενώ όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω αλλαγές θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση, για τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.aegeanair.com

Ρόδος

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, η λειτουργία του διαδρόμου θα αναστέλλεται στο εξής για 23 ώρες και συγκεκριμένα από τις ώρες 14:00 έως 13:00 της επομένης στις παρακάτω ημερομηνίες:

από 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00 έως 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 13:00

από 8 Μαρτίου 2023 στις 14:00 έως 9 Μαρτίου 2023 στις 13:00

από 15 Μαρτίου 2023 στις 14:00 έως 16 Μαρτίου 2023 στις 13:00

από 22 Μαρτίου 2023 στις 14:00 έως 23 Μαρτίου 2023 στις 13:00

Στα διαστήματα αυτά δε θα «χαθούν» πτήσεις καθώς σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες πριν και μετά την αναστολή της λειτουργίας του διαδρόμου.

Όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, ενώ εφόσον παραστεί έκτακτη ανάγκη, η επιχειρησιακή λειτουργία του διαδρόμου επανέρχεται, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές, σε χρονικό διάστημα το οποίο δεν ξεπερνά τα 60 λεπτά.

Έως πότε δεν εκτελούνται πτήσεις στην Κέρκυρα

Συγκεκριμένα, στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», σύμφωνα με την ενημέρωση της Fraport Greece, δεν εκτελούνται πτήσεις έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2023 καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου από τις 8 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του έργου. Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Οι εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του Αεροδρομίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. Το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών, αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων.

Η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου κρίθηκε απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της φυσιολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook