Κρήτη | Κυρώθηκε στη Βουλή η σύμβαση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι – Πρόταση να ονομαστεί «Ελ Γκρέκο»

κρήτη-κυρώθηκε-στη-βουλή-η-σύμβαση-για-812625

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου Κρήτης στο Καστέλι Πεδιάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι θα προτείνει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι να ονομαστεί «Ελ Γκρέκο – Δομίνικος Θεοτοκόπουλος»!

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ένα οραματικό έργο μπαίνει ουσιαστικά πλέον στο στάδιο της υλοποίησης»

«Σήμερα με την κύρωση της σύμβαση το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, ένα οραματικό έργο μπαίνει ουσιαστικά πλέον στο στάδιο της υλοποίησης αφού τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2019», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Βαρδάκης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την κύρωση της Σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο αφού όπως επισήμανε για την κυβέρνηση το «αύριο» της Κρήτης ήταν και είναι στενά συνυφασμένο με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που παρέμεναν ημιτελή, αλλά και την προώθηση υλοποίησης των καίριων αναπτυξιακών έργων όπως ο Β.Ο.Α.Κ., το αεροδρόμιο και η ενεργειακή διασύνδεση του νησιού. Έργα τα οποία όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «για δεκαετίες περίμενε η Κρήτη και θα δώσουν μια νέα ώθηση στην βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα το Νέο Αεροδρόμιο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη με άκρως αναπτυξιακό χαρακτήρα. Έργο σταθμός για τον τουρισμό, για την ανάπτυξη, αλλά και την τοπική κοινωνία».

Επίσης ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εργαζόμενους στο υφιστάμενο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» που παρά την περιορισμένη φέρουσα ικανότητα υπερβάλλουν εαυτό για πολλά χρόνια

Όσον αφορά τις δηλώσεις της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του Γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη για το αεροδρόμιο Καστελίου και συγκεκριμένα ότι αυτό φέρει την σφραγίδα της ΝΔ, ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι «παρά τα ψέματα και την παραπληροφόρηση ο κρητικός λαός ξέρει ότι 15 χρόνια η απραξία και η ανικανότητα σας ήταν αιτία ολόκληρη η Κρήτη να είναι ο φτωχός συγγενής σε υποδομές και αναπτυξιακά έργα. Ότι όμως, δεν κάνατε 20 χρόνια, αυτή η κυβέρνηση σε 4 χρόνια προγραμματίζει, υλοποιεί και παραδίδει αναπτυξιακά έργα και δημιουργεί επιτέλους τις προοπτικές ανάπτυξης αυτού του τόπου».

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook