Κρήτη | Κυνηγούσαν λαγούς με προβολέα – Ένας ξέφυγε, δύο συνελήφθησαν

Διπλή επιτυχία σημείωσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020, στην περιοχή του Ομαλού Βιάννου και του Λάπαθου.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε συνεργασία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων Λασιθίου με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Βιάννου και Καστελίου Πεδιάδας από την Π.Ε. Ηρακλείου καθώς και των θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγου Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Την ομάδα επίσης συνέδραμαν ένας Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Π.Ε. Χανίων που βρισκόταν στην περιοχή και η ασκούμενη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.

Η πρώτη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 01:30 π.μ. περίπου, όταν εντοπίστηκε αγροτικό όχημα να κινείται στον ομαλό Βιάννου, και να γίνεται ανίχνευση της περιοχής με προβολέα. Οι θηροφύλακες προσέγγισαν το όχημα και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά ο οδηγός του οχήματος, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Υπήρξε καταδίωξη και σε κάποιο σημείο, βγήκε ο συνοδηγός και πήδηξαν από την καρότσα 2 άτομα, που κρατούσαν ένα κυνηγετικό όπλο ο ένας και ένα σακίδιο ο άλλος και τράπηκαν σε φυγή. Τελικά το όχημα διέφυγε, αλλά οι θηροφύλακες κατάφεραν να συλλάβουν το ένα από τα 3 άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή. Ήταν το άτομο που έφερε το σακίδιο, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε έναν πρόσφατα σκοτωμένο λαγό και 12 φυσίγγια. Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Στη συνέχεια της νύχτας, η ομάδα των θηροφυλάκων συνέχισε την περιπολία και προέβη, στις 04:30 π.μ. περίπου, στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου για παράνομη νυχτερινή θήρα με τα πόδια και φορητό προβολέα στην περιοχή Λάπαθο-Ομαλός. Ένα ακόμα άτομο τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη κρατώντας το κυνηγετικό όπλο και το φορητό προβολέα. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο, εννέα (9) λαγοί σκοτωμένοι και ένας μικρός φακός. Ο συλληφθέντας οδηγήθηκε στη Δ/νση Δασών Λασιθίου όπου παραδόθηκαν και τα κατασχεθέντα και σχηματίστηκε δικογραφία.zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειρωνίκη πραγματικότητα: Στις 7 Οκτωβρίου στο άρθρο σας : Χανιά – Το σκυλί περπάτησε αιμορραγώντας στο κτηνιατρείο στις 1:43 π.μ με το όνομα: Αφήστε τον άνθρωπο και τη φαμίλια του αναπαυμένο ! είχα γράψει για τους ζωόφιλους που διαμαρτύρονταν έξω από το σπίτι του δράστη:
    Μόλις τελειώσετε τις διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του παίρνετε τα αγροτικό, τον προβολέα και την καραμπίνα και πάτε για λαγούς λαθραία το βράδυ και για γριγρί στο φαράγγι χωρίς κανενα πρόβλημα !!
    Αυτό φιλοι μου δείχνει τη απόλυτη έλλειψη σεβασμού στο νησί μας, την έλλειψη σεβασμού στην φύση που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, την έλλειψη ευαισθησίας για την ζωή των ζώων. Επίσης και εξίσου σοβαρό την έλλειψη δυνατότατα να αντιληφθούμε ότι ο λαγός, η πέρδικα, τα λίγα δάση, τα βουνά και τα ποτάμια είναι οι μόνες κληρονομιές που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, τα κελημια, οι κουβέρτα της γιαγιάς και οι φοτωγραφιες είναι ατομικά κειμήλια, όμως τα παραπάνω είναι τα δώρα του Θεού στη φύση και της φύσης στους κατοίκους της. Αν δεν τα αφήσουμε στα παιδιά μας όπως τα βρεικαμε σημαίνει ότι είμαστε κλέφτες της κληρονομιάς των παιδιών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ