Κρήτη | Κραυγή αγωνίας για τους θανάτους στους δρόμους – Δραματική ανάρτηση από τον Γιάννη Λιονάκη

Σε μία ανάρτηση – κραυγή αγωνίας προχώρησε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, μετά το νέο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα και είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 20χρονου. Όπως σημειώνει ο κ. Λιονάκης είναι ήδη τέσσερις οι νεκροί στην Κρήτη χωρίς να τελειώσει ακόμη ο μήνας και επισημαίνει τα “κοινά χαρακτηριστικά” των τροχαίων στα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους νέα παιδιά.

Όπως γράφει:

Η τραγωδία στους δρόμους του νησιού μας συνεχίζεται. Μαζί με τον εβδομηνταπεντάχρονο στο Ηράκλειο,είναι ήδη τέσσερις οι νεκροί στο νησί μας και δεν έχει τελειώσει ακόμη ο μήνας. Τα νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο Ρέθυμνο και στα Χανιά έχουν πανομοιότυπα στοιχεία. Επιβαίνουν τρία νέα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο,οδηγούν ξημερώματα προς Κυριακή,και ο θάνατος τους είναι αποτέλεσμα εκτροπής του αυτοκινήτου.Να συνειδητοποιήσουμε κάτι. Η εμπειρία στο τιμόνι μαζί με την νηφάλια οδήγηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Εκτρέπεται το όχημα μου,όταν δεν έχω το νου μου στην οδήγηση μου, η όταν δεν μπορώ,να έχω το νου μου στην οδήγηση. Και δεν είμαι ικανός για οδήγηση,όταν πχ νυστάζω,όταν αποσπάται η προσοχή μου,όταν έχω καταναλώσει οινόπνευμα κλπ. Και δεν μπορώ να συγκρατήσω στο δρόμο το όχημά μου όταν τρέχω με υψηλή ταχύτητα.

Και επειδή αυτή η πολιτεία δεν έκανε ποτέ αυτό που πρέπει για αυτούς τους θανάτους, δεν έκανε πχ υποχρεωτικό το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής,να το βάλει δηλ στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επειδή δε φτιάξαμε τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής για να μαθαίνουν τα παιδιά μας,από τα πέντε τους, τι σημαίνει οδηγώ και χειρίζομαι όχημα, και επειδή στο σπίτι δε συμπεριφέρθηκαμε έτσι που τα βλαστάρια μας να έχουν τις καλύτερες παραστάσεις,να προβληματιστούμε περισσότερο.

Στείλτε το παιδί σας να βγάλει δίπλωμα στα 17,για να κάνει συνοδευόμενη οδήγηση.

Επιμείνετε στο να οδηγεί το καλύτερο και ασφαλέστερο όχημα της οικογένειας,και όχι το σαραβαλάκι,το ανασφαλές για να ..μάθει.

Και επιμείνετε εσείς φιλαράκια στη χρήση της ζώνης και του κράνους .Και οι γονείς να δώςετε από το μαιευτήριο αυτές τις παραστάσεις.

Μόνο αν φοράς κράνος,και φορας ζώνη για να μείνεις στη θέση σου,μπορεί να γλιτώσεις.

Και ένα τελευταίο για όλους τους πολιτικούς μας.

Πέρα από το χιόνι ,το ξέρετε,υπάρχουν κι άλλες κρίσεις στη ζωή μας!!Επιτέλους κάντε κάτι!
neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ