Κρήτη | «Κουτσουρεμένη» η β’ δόση επιδοτήσεων – Ποιοι κινδυνεύουν να μην πάρουν καθόλου χρήματα

κρήτη-κουτσουρεμένη-η-β-δόση-επιδ-1586682

Με σημαντικές περικοπές στα χρηματικά ποσά της β’ δόσης της επιδότησης έρχονται οι επιδοτήσεις όπως τόνισε στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρος Χιλετζάκης. Μάλιστα τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου με τον κίνδυνο να είναι μεγάλος για ορισμένους παραγωγούς που μπορεί να μην λάβουν καθόλου χρήματα.

Επειδή στην α’ δόση της επιδότησης δεν καταγράφηκε «κουτσούρεμα» στα χρηματικά ποσά δυστυχώς η ανησυχία για την νέα πίστωση στους λογαριασμούς είναι μεγαλύτερη. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις ανάλογα την περίπτωση για κάθε δικαιούχο να αγγίξουν το 6% έως και 10%.

Δηλαδή υπάρχει ο φόβος να χαθούν χρήματα ακόμα και στους παραγωγούς που λαμβάνουν ελάχιστα χρήματα. Για παράδειγμα αν ένας παραγωγός δικαιούται β’ δόση στην επιδότηση 700 ευρώ μπορεί να δει τον λογαριασμό τους κατά 100 ευρώ μικρότερο. Οι περικοπές αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε αυτούς που περιμένουν να εισπράξουμε μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Έως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν, στους λογαριασμούς χιλιάδων αγροτών πρόκειται να πιστωθεί ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ από το υπόλοιπο 30% της ενιαίας ενίσχυσης (προ μηνός κατελήφθησαν άλλα 657 εκατ. ευρώ), τις περιβαλλοντικές ενισχύσεις (το λεγόμενο “πρασίνισμα”), την εξισωτική αποζημίωση (στους παραγωγούς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές), τη βιολογική γεωργία και άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.

Επιπρόσθετα, την ίδια χρονική περίοδο πρόκειται να καταβληθούν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου:

  • 60 εκατ. ευρώ ως επιδότηση για λιπάσματα και
  • 89 εκατ. ευρώ ως δεύτερη κατά σειρά φέτος επιδότηση για την αγορά ζωοτροφών (αφορά κτηνοτρόφους στους οποίους έχουν καταβληθεί άλλα 41 εκατ. ευρώ).

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook