Κρήτη | Κώστας Καραμανλής: Τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση της χάραξης του νέου ΒΟΑΚ

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παρουσίαση της χάραξης του νέου ΒΟΑΚ, από τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης

Ο εθνικός στόχος είναι να μπει η χώρα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και το 2021 θα είναι έτος των μεγάλων υποδομών, είπε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι μέσα σε 18 μήνες έγινε κατορθωτό να ξεμπλοκάρουν μια σειρά μεγάλων έργων, για τα οποία, όπως είπε, δεν υπήρχε ωριμότητα, όταν ανέλαβε το υπουργείο.

Παρατήρησε, μάλιστα, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν λαϊκίζει, ούτε χρησιμοποιεί “επικοινωνιακά πυροτεχνήματα”, αλλά για κάθε έργο έχει συγκεκριμένο πλάνο για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, για την οποία οι πρόδρομες εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο εξάμηνο, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, για τον οποίο σημείωσε πως υπήρχε ο κίνδυνος να μην γίνει, στην τελική χάραξη του ΒΟΑΚ, η οποία θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Κρήτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα σιδηροδρομικά έργα είναι ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και αντιπλημμυρικά έργα, ύδρευσης (έργο ζωής η ύδρευση της Κέρκυρας), εγγειοβελτιωτικά και αναβάθμισης αεροδρομίων και λιμανιών.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι για το Μετρό το ερώτημα δεν ήταν πότε θα ολοκληρωθεί, αλλά αν θα ολοκληρωθεί, γιατί, όπως σημείωσε, δεν είχε γίνει το παραμικρό στο σταθμό Βενιζέλου. Η σημερινή κυβέρνηση, τόνισε, ξεμπλόκαρε το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2023 με όλους τους σταθμούς σε λειτουργία.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου Flyover, πάνω από τον περιφερειακό, προχωρούν σε χρόνο ρεκόρ, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα ενισχύεται ο στρατηγικός ρόλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να αποτελέσει έξοδο προς την Ν.Α Ευρώπη και μέσα στο 2021 θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη σύνδεση του Λιμανιού με την Εγνατία οδό.

Πηγή: iefimerida.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολυ σημαντικό το έργο του νέου ΒΟΑΚ…..Αλλα ένα πολυ σημαντικό ζήτημα που πρεπει να τεθεί είναι αυτό της προστασιας των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000….Ολη η Κρήτη διαθέτει αρκετές τέτοιες περιοχες σημαντικοί υδροβιοτοποι με πλουσια χλωρίδα κ πανιδα ποταμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι……ενα παραδειγμα είναι η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμό την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρου Ποταμου το λεγόμενο Έλος της Γεωργιουπολης η Λίμνη του Κουρνα κ πολλες αλλες περιοχες NATURA 2000…..Ελπιζουμε όλοι ότι θα υπάρξει μέριμνα τόσο από τα συναρμοδια Υπουργεία του Περιβάλλοντος κ των Υποδομών-Μεταφορων όσο κ από όλους τους εμπλεκομενους φορείς ώστε να προστατευθούν αυτές οι πολυ σημαντικές περιβαλλοντικες περιοχες NATURA 2000…..Αυτες οι περιοχες οι ενταγμενες στο Ευρωπαϊκό προγραμμα NATURA 2000 αποτελούν την πραγματικη υπεραξία της Κρήτης που μαζί με την πλουσια πολιτισμικη κληρονομιά της αποτελούν τους λόγους που κάθε έτος επισκέπτονται εκατομμύρια επισκεπτες την Κρήτη!!!!!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ