Κρήτη | Κορονοϊός: Ανησυχία σε ένα ακόμη χωριό για «έξαρση» κρουσμάτων

κρήτη-κορονοϊός-ανησυχία-σε-ένα-ακόμη-1200854

Το πρωί της Τρίτης θα βρεθούν στο Ζαρό οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για την διενέργεια rapid test σε κατοίκους της δημοτικής κοινότητας του δήμου Φαιστού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, ενώ υπήρξε, λένε οι ίδιες πληροφορίες, και κάτοικος του χωριού που είχε κάνει τεστ στο Τυμπάκι και είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Η ανησυχία που υπάρχει στους κατοίκους από την αύξηση των κρουσμάτων κινητοποίησε τη δημοτική αρχή που ήδη έχει ζητήσει τη διενέργια rapid test στο χωριό.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Creta24 έχει έρθει σε επαφή με τον επικεφαλής των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για να γίνουν τα rapid test την Τρίτη.

Πάντως στην ομάδα «Τα Νέα της Πάνω Ρίζας» στο facebook γίνεται λόγος για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων ζητώντας από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα στη δημοσιεύση της ομάδας αναφέρεται:

«Ο πλέον γνωστός ιός έφτασε -όπως ήταν αναμενόμενο- και στο Ζαρό , χωρίς ευτυχές μέχρι στιγμής να καταγράφονται ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία των νοσούντων.

Χωρίς φυσικά να δημιουργείται πανικός και σενάρια επιστημονικής φαντασίας για θέματα υγείας, δεν παύει να απαιτείται προσοχή από όλους, ώστε να επιτευχθεί ο άμεσος περιορισμός των κρουσμάτων.

Ο διψήφιος καταγεγραμμένος αριθμός κρουσμάτων, κινητοποίησε πάντως τόσο το Δήμο Φαιστού, όσο και τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας, για τη διενέργεια rapid tests.

Είναι θέμα δημόσιας υγείας και οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τον συνάνθρωπό μας που ίσως δεν γνωρίζουμε ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Χωρίς να κινδυνολογούμε, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις συνέπειες σε μια ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού στην τοπική κοινωνία, με ότι αυτό συνεπάγεται και για το λόγο αυτό να δοθεί παραπάνω προσοχή από όλους».

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook