Κρήτη | Κοριτσάκι 2 ετών ήπιε χλωρίνη – Οι γονείς αρνούνται να του χορηγηθεί θεραπεία!

Συναγερμός σήμανε στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ το απόγευμα της Τρίτης, όταν κατέφτασε ζευγάρι Ρομά με το 2,5 ετών κοριτσάκι τους, το οποίο νωρίτερα είχε πιει χλωρίνη. Το περιστατικό έγινε στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια και οι γονείς έσπευσαν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Οι γιατροί αφού εξέτασαν το κοριτσάκι θέλησαν να προχωρήσουν σε καθετηριασμό και τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα για να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση που είχε υποστεί το παιδάκι και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σαπωνοποίησης. Στη θέα, όμως, των νοσοκόμων κατά την έναρξη της διαδικασίας οι γονείς του μικρού κοριτσιού αντέδρασαν έντονα μη επιτρέποντας στους νοσηλευτές να προχωρήσουν και απαιτώντας να πάρουν πίσω το παιδί τους και να φύγουν.

Για τον κατευνασμό της έντασης που προκλήθηκε, ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ άνδρες της οποίας έσπευσαν στο ΠΑΓΝΗ. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους λόγους για τους οποίους οι γονείς του παιδιού διατυπώνουν αυτές τις έντονες αντιδράσεις στη χορήγηση της ενδοφλέβιας θεραπείας να μην έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ