Κρήτη | Κόλλησαν κορoνοϊό 16 μαθητές στην κηδεία του Χρήστου και του Μαρίνου που ξεψύχησαν μέσα σε δεξαμενή

κρήτη-κόλλησαν-κορoνοϊό-16-μαθητές-στην-1324746

Κανείς δεν έλειπε από το τελευταίο αντίο στον 16χρονο Χρήστο και τον θείο του Μαρίνο που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε δεξαμενή μούστου (δείτε εδώ και εδώ)

Ο κορoνοϊός όμως δεν κάνει διακρίσεις.

«Ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός για την περιοχή, με αποτέλεσμα όπως το καταλαβαίνετε να υπήρχε πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός στο τελευταίο αντίο των δύο συμπολιτών μας.

Δυστυχώς αυτό που παρατηρήσαμε τις τελευταίες ημέρες μια πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές του λυκείου. Εμείς το συνδυάσαμε με το γεγονός της κηδείας», δήλωσε ο Θοδωρής Βασιλόπουλος διευθυντής κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας.

Αποτέλεσμα σήμερα να νοσούν 16 συμμαθητές του Χρήστου και 2 εκπαιδευτικοί.

«Δεν έκλεισε το σχολείο, έχουμε αναστολή λειτουργίας της Β’ τάξης, γιατί τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Β’ τάξη αφενός και αφετέρου μην ξεχνάτε ότι είμαστε και σε μία μικρή κοινωνία όπου τα κρούσματα μεταδίδονται πάρα πολύ εύκολα», τόνισε η διευθύντρια Λυκείου Αγίας Βαρβάρας Χαρούλα Κουτεντάκη.

Τέσσερα τμήματα του σχολείου παραμένουν κλειστά με την ανησυχία να εντείνεται για περαιτέρω διασπορά.

«Τα παιδιά ευτυχώς το περνούν καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπάρχουν και μεγαλύτερα άτομα στην οικογένεια πιθανό να υπάρχουν γιαγιάδες παππούδες και με διάφορα άλλα υποκείμενα νοσήματα και αυτό μπορεί να κοστίσει», πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Τα πάντα άλλαξαν το απόγευμα της 18ης Νοεμβρίου για τους κατοίκους του χωριού. Η μοιραία πτώση του 16χρονου Χρήστου στην πλαστική δεξαμενή και η απεγνωσμένη προσπάθεια του θείου του να τον σώσει στιγμάτισε μια για πάντα τους συγχωριανούς του.

Άνδρες με άσπρες στολές βγαίνουν από ένα σπίτι στο κέντρο της Λάρισας. Εκεί εντόπισαν νεκρό έναν 65χρονο που νοσούσε με κορωνοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες αρνιόταν να πάει στο νοσοκομείο.

«Ήρθε ένας φίλος να δει τι κάνει γιατί αυτός τον φρόντιζε και ήξερε ότι είναι άρρωστος από κορονοϊό γιατί του είχε κάνει το τεστ και του έφερνε φάρμακα. Και απλώς ήρθε σήμερα να τον δει και να επικοινωνήσει μαζί του. Δεν μας άνοιγε την πόρτα κι έτσι καλέσαμε την Αστυνομία και το ασθενοφόρο», σημείωσε η γειτόνισσα του 65χρονου.

Όλοι γνώριζαν πως νοσούσε από κορωνοϊό με τον ίδιο πάντως να μην το παραδέχεται.

«Εγώ είχα μιλήσει μαζί του το Σάββατο και δεν παραδέχθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Ίσως είχε κάποιες φοβίες ο άνθρωπος», πρόσθεσε.

Για τον πατέρα τριών παιδιών όλοι οι γείτονες έχουν έναν καλό λόγο να πουν. «Μοναχό» τον φώναζαν στην γειτονιά.

«Βέβαια ήταν πάρα πολύ καλός κύριος ευγενικός», τόνισε ο γείτονας του 65χρονου.

«Πάρα πολύ καλός κύριος βεβαίως. Ήταν συνταξιούχος του ΟΣΕ απλώς είχε πάει στο Άγιο Όρος κάποια στιγμή για κάποιο διάστημα. Του άρεσε αυτή η επαφή με την εκκλησία και με τη θρησκεία. Ήταν πολύ πιστός και με αυτά ασχολούνταν. Γι’ αυτό ίσως έτσι τον αποκαλούσαν (μοναχό)», συμπλήρωσε η γειτόνισσα του 65χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η αδελφή του που επίσης νοσεί με κορωνοϊό ήθελε να νοσηλευτεί, με την ίδια πάντως να βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο της πόλης.

Τα παιδιά που νόσησαν παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Η συρροή των κρουσμάτων οδήγησε στο κλείσιμο του Λυκείου για λίγες ημέρες προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, καθώς το σχολείο έρχονται μαθητές από διάφορα χωριά της περιοχής.

«Υπήρξε έντονη ανησυχία από τους γονείς. Δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι. Πολύ πιθανόν να έπαιξε όλο και η κηδεία. Δεν ήταν όμως μόνο αποκλειστικά το θέμα της κηδείας. Τα παιδιά ήταν συμμαθητές», δήλωσε η γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων λυκείου Αγίας Βαρβάρας Ελένη Καρδάση

«Τα περισσότερα παιδιά έχουν κάνει την πρώτη δόση», τόνισε η κ. Καρδάση χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook