Κρήτη | Κόκκινες υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών αποκτά το Ηράκλειο

κρήτη-κόκκινες-υπερυψωμένες-διαβάσε-1219228

Ολοκληρώθηκε η πρώτη κόκκινη διάβαση πεζών στην οδό Φοίνικος στο Ηράκλειο, σε μία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, να ανακόπτεται η μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν πολλοί οδηγοί, ακόμη και μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα συχνά να έχουμε σοβαρά ή και θανατηφόρα τροχαία.

Η αρχή έγινε ήδη στη συμβολή των οδών Φοίνικος και Πατριάρχου Φωτίου και θα ακολουθήσουν κι άλλα σημεία όπως στην παπα Πέτρου Γαβαλά και σε άλλες 17 περιοχές της πόλης.

Πρόκειται για μια σύγχρονη πρακτική, που χωρίς να διαταράσσεται η κίνηση οχημάτων, με μείωση απλώς της ταχύτητας, καθίσταται ευκολότερη και ασφαλέστερη η μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς τη σχολική μονάδα.

Όπως είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, σε συνολικά 18 σημεία της πόλης, θα τοποθετηθούν υπερυψωμένα σαμαράκια στο οδόστρωμα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές κοντά σε σχολεία, πλατείες αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, τα σαμαράκια αυτά θα είναι πιο υπερυψωμένα και πιο φαρδιά από εκείνα που εδώ και χρόνια βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του πρώην Ξενία.

Επίσης, θα έχουν φωσφορίζον πράσινο χρώμα, ώστε να είναι ορατά από μεγάλη απόσταση, ενώ όλη η διάβαση για τους πεζούς θα είναι κόκκινη με σκοπό να διασφαλιστεί η μείωση της ταχύτητας.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook