Κρήτη | ΚΚΕ: Την κατασκευή και την συντήρηση του ΒΟΑΚ θα πληρώσει ο λαός

κρήτη-κκε-την-κατασκευή-και-την-συντή-1148407

Την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ θα πληρώσει ο λαός και στην συνέχεια θα ξαναπληρώνει και την συντήρηση του με διόδια, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον νέο ΒΟΑΚ, και τη νέα κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον νέο ΒΟΑΚ

Οι «κοκορομαχίες» των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ γύρω από την χρηματοδότηση και τον τρόπο υλοποίησης του νέου ΒΟΑΚ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους διαχρονικά, ούτε τον κοινό «καημό» τους, πως θα εξασφαλίσουν γρήγορη και ικανοποιητική κερδοφορία στο μεγάλο κεφάλαιο.

Επί τοις ουσίας συμφωνούν ότι την κατασκευή του έργου θα πληρώσει ο λαός, μέσω της φορολογίας του και του δανεισμού του δημοσίου, στην συνέχεια θα ξαναπληρώνει και την συντήρηση του με διόδια ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και το χρήμα να καταλήγει στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων που θα διαχειρίζονται τον δρόμο. Όσο για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος, παραπέμπουμε στο πρόσφατο θλιβερό παράδειγμα της Χερσονήσου. Οι εκεί ελλείψεις μελετών και αντιπλημμυρικών έργων στο νέο τμήμα του ΒΟΑΚ αποτελεί σίγουρα μια «προβολή στο μέλλον».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό της Κρήτης να παλέψουν για έναν δημόσιο σύγχρονο ασφαλή δωρεάν αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο ως την Σητεία, συνολικά σύγχρονες δημόσιες συγκοινωνίες που τόσο ανάγκη έχει, διεκδικώντας τους κοινοτικούς πόρους που είναι δικά του λεφτά, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή και την συντήρηση του.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook