Κρήτη | Κίνδυνος-θάνατος οι προσπεράσεις μέσα στα τούνελ!

κρήτη-κίνδυνος-θάνατος-οι-προσπεράσε-899960

Μεγάλη ανάσα για τους κατοίκους της Μεσαράς αλλά και όλους όσους θέλουν αν επισκεφθούν το νότιο Ηράκλειο σε σύντομο χρόνο δίνει ο νέος οδικός άξονας που δόθηκε στην κυκλοφορία το Σάββατο το απόγευμα. O νέος δρόμος με τις τρεις σήραγγες και τις πέντε κοιλαδογέφυρες δίνει άλλες προοπτικές ανάπτυξης στον νομό Ηρακλείου.

Παρ όλα αυτά όμως εάν κάποιος δεν τηρεί τον ΚΟΚ κάθε ασφάλεια που του παρέχει αυτόματα εξαφανίζεται.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης αποκάλυψε ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά άκρως επικίνδυνης οδήγησης από ορισμένους οι οποίοι οδηγούν απερίσκεπτα παίζοντας όχι μόνο τη ζωή τους κορώνα -γράμματα αλλά και των άλλων οδηγών.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγαπάκης είπε ότι μέσα στα 3 τούνελ που έχουν συνολικό μήκος 1700 μέτρων έχουν σημειωθεί παράνομες προσπεράσεις,γεγονός που αποτελεί κίνδυνο – θάνατο αφού είναι πολύ πιθανό να προκληθούν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει όπως και στις κοιλαδογέφυρες το μήκος των οποίων ξεπερνά και το ένα χιλιόμετρο. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει και πρέπει να σταματήσει επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στις σήραγγες όπως είπε έχουν τοποθετηθεί και κάμερες ασφαλείας για να παρακολουθείται η κίνηση από τον ΟΑΚ αλλά και για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Πως γίνεται η κυκλοφορία στους κόμβους Στην παρούσα φάση θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος Μορονίου – Πλουτής από και προς Ζαρό, Αμπελούζο κ.α., ενώ οι ανισόπεδοι κόμβοι Γέργερης και Πανασού δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά.

Ο ημικόμβος Πρινιά θα λειτουργεί στην έξοδο του προς Αγία Βαρβάρα, η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, μέσω του ημικόμβου Πρινιά, θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Αυγούστου, ενώ ο κόμβος Πανασού σε αμέσως επόμενη φάση.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook