Κρήτη | Κηδεύτηκε ο Δημήτρης Αρχοντάκης – Συγκίνηση στο Ρέθυμνο για τον επί χρόνια Δήμαρχο

κρήτη-κηδεύτηκε-ο-δημήτρης-αρχοντάκη-1217374
Φωτογραφία από rethemnosnews.gr

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον επί 27 έτη πρώην Δήμαρχο Ρεθύμνου Δημήτρη Αρχοντάκη, που έφυγε από την ζωή την Δευτέρα του Πάσχα. Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος με την συμμετοχή κληρικών της τοπικής εκκλησίας ενώ τον Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Καραχάλιος.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Κοντάκης, δήμαρχοι από όλο το νομό, ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων καθώς και η οικογένεια του εκλιπόντος.

Φίλοι, παλιοί συνεργάτες και πολίτες είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον πρώην Δήμαρχο και καθηγητή κατά τη διάρκεια λαϊκού προσκυνήματος που διήρκεσε από τη 1μμ έως τις 4μμ οπότε και ξεκίνησε η τελετή του ύστατου αποχαιρετισμού.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης και ο Πρύτανης του Π.Κ. καθηγητής κ. Γ. Κοντάκης.

Επίσης διαβάστηκαν ψηφίσματα από θεσμικούς φορείς και σωματεία της πόλης. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Η ταφή του αείμνηστου Δημήτρη Αρχοντάκη, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από ατύχημα που είχε στην εξοχική του κατοικία στο Μοναστηράκι Αμαρίου το Μεγάλο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Νεκροταφείο Τριών Μοναστηριών Ρεθύμνου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου τα έξοδα της κηδείας έγιναν με δημοτική δαπάνη ενώ παραχωρήθηκε δωρεάν τάφος για το επί 27 έτη πρώτο πολίτη της πόλης.

Φωτογραφία από rethemnosnews.gr

Πηγή: rethemnosnews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook