Κρήτη | Κάτω από το μισό η πληρότητα του φράγματος Αποσελέμη – Περικοπές στην υδροδότηση κι είναι ακόμα Μάιος

κρήτη-κάτω-από-το-μισό-η-πληρότητα-του-979812

Με τις περικοπές στην υδροδότηση που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα προσπαθεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης να διαχειριστεί τις ποσότητες νερού που υπάρχουν στα φράγματα που διαχειρίζεται.

Με δεδομένο το φετινό ξηρό υδρολογικό έτος, ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα στην Κρήτη, το Φράγμα Αποσελέμη, δεν παρουσιάζει την επιθυμητή πληρότητα, με συνέπεια αυτό να έχει φέρει τις περικοπές που εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο προϊστάμενος υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, σήμερα το Φράγμα Αποσελέμη έχει πληρότητα 9.150.000 κυβικά νερού, από τα 25,3 εκατομμύρια που θα είχε αν είχε πληρότητα 100%.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, οι περικοπές στην υδροδότηση περιοχών από το Φράγμα Αποσελέμη αγγίζουν περίπου το 35% με στόχο το νερό να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους.

Για την πόλη του Ηρακλείου η οποία υδρευονταν με 40.000 κυβικά νερό την ημέρα, τώρα η υδροδότηση αγγίζει τις 22 χιλιάδες κυβικά.

ekriti.gr

 

One thought on “Κρήτη | Κάτω από το μισό η πληρότητα του φράγματος Αποσελέμη – Περικοπές στην υδροδότηση κι είναι ακόμα Μάιος

  1. Από τις 6/4 έχω στείλει το παρακάτω κείμενο στην ΔΕΥΑΗ μιας και η τηλ. επικοινωνία μαζί τους είναι αδύνατη. ¨»Καλό μεσημέρι. Θα ήθελα να αναφέρω μια βλάβη με μεγάλη απώλεια νερού στο ύψος της κρήνης του Κορώνη Μαγαρά επί της Ηρακλή. Επειδή προβλέπεται το προσεχές καλοκαίρι να πούμε το «νερό νεράκι» παρακαλώ να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διορθωθεί η ζημιά. Ευχαριστώ.» Δεν έλαβα καμία απάντηση και το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο. Παρακαλώ να το δημοσιοποιήσετε κι εσείς μήπως βρεθεί λύση. Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook