Κρήτη | Κάθειρξη 12 ετών στον πατροκτόνο – Μένει εκτός φυλακής

κρήτη-κάθειρξη-12-ετών-στον-πατροκτόνο-82-829967

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 35χρονο πατροκτόνο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με μειωμένο καταλογισμό λόγω ανυπαίτιας μέθης.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι ο 35χρονος δεν θα επιστρέψει στην φυλακή.

Υπέρ του ανασταλτικού χαρακτήρα τάχθηκαν οι ένορκοι και ένας δικαστής

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ανακούφιση για την οικογένεια του, που, όπως έγραψε το cretalive.gr, βρέθηκε εξ αρχής στο πλευρό του

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν έλαβε χώρα αργά το βράδυ των Χριστουγέννων του 2017, μέσα στο σπίτι του 61χρονου, στη συνοικία της Φορτέτσας.

Ο 35χρονος γιος, φέρεται να είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, κατά τη διάρκεια τραπεζιού στο οποίο κάθονταν μαζί πατέρας και γιος, λόγω των εορταστικών ημερών.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 61χρονος να σωριαστεί στο πάτωμα. Ο γιος από την άλλη, μεθυσμένος όπως ήταν, έβγαλε τα ρούχα και αποκοιμήθηκε. Φέρεται να συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός την επόμενη ημέρα όταν τον ξύπνησε συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε ήδη εντοπίσει το άψυχο σώμα του συνταξιούχου. Από την πρώτη στιγμή η υπεράσπιση του 35χρονου έκανε λόγο για «ατύχημα μεταξύ δύο μεθυσμένων ανθρώπων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook