Κρήτη | «Κάθε κίνηση και λέξη τους ήταν καλά μελετημένη» – Τι είπε ο πρατηριούχος για την απάτη των 85.000 ευρώ

κρήτη-κάθε-κίνηση-και-λέξη-τους-ήταν-1287636

Ένα απίστευτα μεγάλο χρηματικό ποσό, 85.000 ευρώ, έβαλε «στο μάτι» απατεώνας ο οποίος προσέγγισε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Χερσόνησο και με το πρόσχημα της αγοράς καυσίμων έριξε τα «δίχτυα» του για να αποσπάσει τον πακτωλό χρημάτων από τον πρατηριούχο.

Ο 65χρονος περιέγραψε πώς ακριβώς στήθηκε η «πλεκτάνη» των επιτηδείων. Τα «χτυπήματα» των καλά διαβασμένων και πολύ πειστικών απατεώνων έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας αφού ύποπτα τηλεφωνήματα δέχτηκαν και άλλοι πρατηριούχοι, αυτή τη φορά με το δέλεαρ μεγάλης παραγγελίας καυσίμων για κρουαζιερόπλοιο.

Το θράσος των απατεώνων δεν έχει όρια και απίστευτη η μαεστρία και πειστικότητα με την οποία δρουν. «Κάθε κίνηση και λέξη τους ήταν καλά μελετημένη», αναφέρει o 65χρονος πρατηριούχος, μιλώντας στο neakriti.gr.

«Μου είπαν ότι θα βάλουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό. Μου έστειλαν ένα SMS στο κινητό μου με το έμβασμα και μπήκα μέσω της υπηρεσίας e-banking να ελέγξω. Μιλούσα ταυτόχρονα με την τράπεζά μου και θεωρώ ότι είτε άκουσε τα στοιχεία που έδινα, είτε από λάθος μου πληκτρολόγησα τα στοιχεία».

Αμέσως μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ο 65χρονος πρατηριούχος θορυβημένος απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ο πρατηριούχος αποδείχθηκε πιο έξυπνος από τους απατεώνες αφού να κατάφερε να γλιτώσει το άδειασμα του τραπεζικού λογαριασμού.

Όπως αναφέρει: «Μιλούσα ταυτόχρονα με την τράπεζα και ζήτησα να μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμούς». Όμως οι επιτήδειοι έχουν ήδη απλώσει τα «πλοκάμια» τους και δρουν απόλυτα συντονισμένα. Τα «χτυπήματα» έγιναν σε πρατηριούχους με το δέλεαρ μεγάλης παραγγελίας καυσίμων για κρουαζιερόπλοιο.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης έχουν «χάσει τον ύπνο» τους, καθώς μαζί με όλα τα προβλήματα που τους βαραίνουν, τώρα ζουν και με το φόβο να πέσουν στην παγίδα όσων έχουν στήσει πλεκτάνες.

Την ίδια ώρα καλά ήταν τα νέα για την 58χρονη στην Κρήτη που εξαπατήθηκε από «μαϊμού» λογιστή. Αρχικά 18.000 θα έκαναν φτερά για δήθεν επιδότηση ρεύματος, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία η τράπεζα που ενημερώθηκε ότι πρόκειται περί απάτης, επέστρεψε τα χρήματα στην γυναίκα.

Ειδικοί και φορείς εφιστούν την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, επικοινωνώντας με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, καθώς οι απατεώνες χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για υποκλοπές κωδικών και άλλους τρόπους αδειάζοντας λογαριασμούς σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook