Κρήτη | Κατεδαφίζονται τα σεισμόπληκτα σχολεία στο Αρκαλοχώρι

κρήτη-κατεδαφίζονται-τα-σεισμόπληκτ-1457378

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας αποφάσισε ομόφωνα την εκκίνηση των διαδικασιών για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας στην πρόσφατη συνεδρίασή του, σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση των σεισμόπληκτων κτιρίων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου. Έτσι, οι μαθητές της περιοχής που δοκιμάστηκαν επίσης από τον καταστρεπτικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 θα αποκτήσουν νέα, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα.

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως η απόφαση αυτή εκλαμβάνεται ως ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση ενός μείζονος προβλήματος σχολικής στέγης που προκλήθηκε λόγω της φυσικής καταστροφής.

Σε ανάρτησή του το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου επισημαίνει:

«Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Γνωμοδοτεί θετικά για την κατεδάφιση των σχολικών κτιρίων που στεγάζουν το 10 Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και υπέρ της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων».

Δείτε την ανάρτηση:

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά για τη 2η προτεινόμενη λύση, δηλαδή υπέρ της κατεδάφισης των σχολικών κτιρίων που στεγάζουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και υπέρ της κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων».

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό κρίθηκε από το σώμα ως κατεπείγον. Στη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν διεξοδικά οι δύο προτάσεις που είχαν θεωρηθεί ως επικρατέστερες για την επίλυση του προβλήματος. Η πρώτη αφορούσε στην αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου και στην προσθήκη νέων πτερύγων και η δεύτερη αφορούσε στην κατεδάφιση του σεισμόπληκτου οικοδομήματος και την ανέγερση νέας μονάδας.

Προκρίθηκε η δεύτερη καθώς, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, η επισκευή και ενίσχυση του υφιστάμενου κτιρίου θα οδηγούσε κτίρια με μεικτή κατάσταση τοιχοποιίας ενώ το νεόδμητο θα διαθέτει νέα τοιχοποιία αποφεύγοντας την ενεργειακή ασυνέπεια.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook