Κρήτη | Καταγγελίες για ατέλειωτα ωράρια σε ξενοδοχεία – «γαλέρες», με ένα σάντουιτς κι ένα νερό!

κρήτη-καταγγελίες-για-ατέλειωτα-ωράρ-1087542

Ένα σάντουιτς κι ένα νερό για 8 ώρες, για διάλειμμα ούτε λόγος, ενώ η πληρωμή των υπερωριών ακούγεται σαν … πρωταπριλιάτικο αστείο! Αυτά συμβαίνουν για αρκετούς εργαζόμενους σε ξενοδοχειακά καταλύματα στην Κρήτη, σύμφωνα με καταγγελία που έλαβε ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν.Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, στην «αυγή» κιόλας της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη. «Είναι αρκετά τα ξενοδοχεία στα οποία συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Είναι και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κοκολάκης.

Αναφερόμενος στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ο Νίκος Κοκολάκης σημείωσε ότι η κατάσταση δεν είναι ακριβώς όπως περιγράφεται, καθώς η διαθεσιμότητα εργαζομένων συναρτάται με τις συνθήκες εργασίας που κάθε εργοδότης παρέχει. «Δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα ως προς την έλλειψη προσωπικού. Οι σωστές επιχειρήσεις κρατάνε το προσωπικό τους», είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα υπάρχει εκεί όπου οι συνθήκες δεν είναι αυτές που πρέπει για τους εργαζόμενους«. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων «εργοδότες βρίσκουν τρόπους και δεν τηρούν τις συμβάσεις», μην καταβάλλοντας υπερωρίες και αμοιβή για την υπερεργασία.

Την ίδια στιγμή οι αποδεκατισμένοι, σε τοπικό επίπεδο, ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες που παρουσιάζονται μέσα στην τουριστική σεζόν, με αποτέλεσμα και φέτος όπως και πέρυσι – κατόπιν πιέσεων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου – ελεγκτές από την Αθήνα να κατέρχονται στην Κρήτη, προκειμένου να «σαρώσουν» τους χώρους εργασίας. «Πέρυσι είχαν βρεθεί 9 ανασφάλιστοι σε μία μονάδα. Αμέσως πέφτει «σύρμα» και ασφαλίζονται όλοι οι υπόλοιποι» -ανέφερε ως παράδειγμα ο κ.Κοκολάκης, προαναγγέλλοντας ελέγχους εντός του μήνα για τη διαπίστωση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας στα ξενοδοχεία.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook