Κρήτη – καταγγελίες: Αρνητές ιερείς ζητούν από πιστούς να βγάλουν τη μάσκα

Πολλές καταγγελίες για τη συμπεριφορά ιερέων, που ζητούν από τους πιστούς να βγάλουν τη μάσκα για να τους μεταλάβουν, ή ακόμα και να μπουν μέσα στον ιερό ναό, κατά παράβαση των αποφάσεων της Εκκλησίας της Κρήτης που τάχθηκε με την άποψη της επιστήμης, έφτασαν στο “Ράδιο Κρήτη” που ανέδειξε το θέμα μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Απάντηση στις καταγγελίες έδωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Εκκλησία της Κρήτης πάντα καλεί τους κληρικούς της να συντάσσονται με τα μέτρα που ανακοινώνουν οι επιστήμονες ενώ χθες, όπως είπε, εστάλη και η νέα εγκύκλιος.

Η μάσκα εντός του ναού είναι απαραίτητη, την αφαιρούν μόνον για να κοινωνήσουν. Όλα τα άλλα είναι ερμηνείες του καθενός που δρα αυτόβουλα. Απαραίτητες επίσης και οι αποστάσεις… Οι πιστοί επίσης πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αποτέλεσμα rapid test. Πέραν του θέματος της υγείας που φυσικά είναι πρώτο, σε περίπτωση ελέγχου θα επιβαρυνθεί ο πιστός και φυσικά και ο ναός”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελος.

Πρόσθεσε δε ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν είτε ιερείς, είτε ψάλτες, είτε εκκλησιαστικοί σύμβουλοι.

“Υπήρξαν περιπτώσεις κληρικών που το ξέχασαν ή το αμέλησαν κι επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από την Εκκλησία”, σημείωσε με νόημα ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης και κάλεσε όσους πιστούς διαπιστώνουν συμπεριφορές τέτοιες, να το αναφέρουν στην Αρχιεπισκοπή και στον ίδιο προσωπικά, αλλά με στοιχεία.

Δήλωσε μάλιστα ότι κατά το παρελθόν, αντικαταστάθηκαν ιερείς που είχαν συμπεριφορά διαφορετική από αυτή της Εκκλησίας της Κρήτης. “Τα χέρια μας να είναι καθαρά όταν προσφέρουμε τη Θεία Λειτουργία, να μην υπάρχει σκιά ότι εξαιτίας μας ένας συνάνθρωπός μας έφυγε από τη ζωή”, είπε με νόημα…

ekriti.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ