Κρήτη | Καταγγελία για απόλυση μόνης μητέρας με δύο παιδιά από την εταιρεία «Jumbo» μετά από 10 χρόνια

κρήτη-καταγγελία-για-απόλυση-μόνης-μη-896239

Την απόλυση – μετά από 10 χρόνια – μίας εργαζόμενης μητέρας, μονογονεϊκής οικογένειας με 2 παιδιά, από την επιχείρηση Jumbo καταγγέλλει η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο έκτρωμα ως ευκαιρία και προνόμιο για τις εργαζόμενες μητέρες να δουλεύουν 10ωρο για να έχουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους , η επιχείρηση Jumbo αποδεικνύει ποιον εξυπηρετούν και που στοχεύουν τέτοια νομοσχέδια, απολύοντας -μετά από 10 χρόνια- εργαζόμενη μητέρα, μονογονεϊκής οικογένειας με 2 παιδιά!

Είναι η ίδια επιχείρηση που κατά το παρελθόν, σε αίτημα που είχαν εργαζόμενες μητέρες να μην δουλεύουν συνεχόμενα ως τις 11 το βράδυ για να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους, απάντησε ότι τα παιδιά των εργαζόμενων δεν είναι πρόβλημα της επιχείρησης και τα οικογενειακά προβλήματα να μένουν έξω από το κατάστημα.

Μάλιστα είναι η ίδια επιχείρηση που το προηγούμενο διάστημα είχε επιβραβεύσει την συγκεκριμένη εργαζόμενη για την παραγωγικότητά της και ξαφνικά χωρίς ίχνος ντροπής, αποφάσισε πως σταμάτησε να είναι παραγωγική και πως κατά λάθος την είχε κρατήσει στη δουλειά για 10 χρόνια!

Με τα σάπια και χιλιοειπωμένα ψέματα της εργοδοσίας του Jumbo γελάνε και τα παιχνίδια του καταστήματος!

Η αλήθεια είναι πως η απόλυση αυτή έρχεται να προστεθεί σε άλλες πάνω στη λογική της συγκεκριμένης επιχείρησης, του να ξεμπερδεύουμε με τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα κατεκτημένα δικαιώματα και στη θέση τους να παίρνει νέους εργαζόμενους με τους εξευτελιστικούς μισθούς των 400 ευρώ.

Πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη εργαζόμενη διεκδικούσε τα δικαιώματά της καθημερινά στο χώρο δουλειάς, πάλευε για εκείνη και τους συναδέλφους της, για καλύτερους όρους δουλειάς μέσα από το Σωματείο της. Δεν έσκυβε το κεφάλι! Αποτελούσε δηλαδή μια ενοχλητική φωνή για την εργοδοσία, φωνή που τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί. Γιατί τέτοιες φωνές μπορεί να είναι ενοχλητικές για τους μεγαλέμπορους όμως είναι φωνές ελπίδες για τους εμποροϋπαλλήλους, δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης σε κάθε συνάδελφο! Αυτόν τον δρόμο θέλουν να αποκλείσουν τα αφεντικά! Ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο εργασιακό μεσαίωνα με το νομοσχέδιο που οι ίδιοι οι εργοδότες παρήγγειλαν!

Πόσο τυχαία λοιπόν μπορεί να είναι μία τέτοια απόλυση λίγες μέρες πριν την πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία και που δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους εργοδότες να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι μέσα στο χώρο δουλειάς;

Δε μασάμε στις απειλές και την τρομοκρατία! Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πιστέψουμε στη δύναμή μας!

Γιατί χωρίς εμάς, χωρίς το μυαλό και τα χέρια μας κανένα κατάστημα δε θα μπορούσε να λειτουργήσει, δε θα είχε τους τεράστιους τζίρους που σημειώνει η συγκεκριμένη επιχείρηση σε ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις καταστήματα Jumbo στην Ελλάδα. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας, αρκεί να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας .

Άλλωστε οι εργαζόμενοι της επιχείρησης γνωρίζουν τον τρόπο… Είναι εκείνοι που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα για να παρθούν πίσω οι αναγκαστικές άδειες που επέβαλλε η εταιρεία στο προσωπικό εν μέσω lockdown , για να παρθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στο κατάστημα κ.α. Τέτοιος είναι κι ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Απαντάμε όπως αρμόζει σε αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που μας ετοίμασαν με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη.

Απαιτούμε από την εργοδοσία των Jumbo

Να παρθεί πίσω η άδικη και εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης στο Jumbo.

Να καταργηθεί το διακεκομμένο ωράριο.

Να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους.

Γνωστοποίηση του προγράμματος των εργαζομένων σε μηνιαία βάση (μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας και όχι τροποποιήσεις και ειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής)

Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού πωλητές, αποθηκάριοι και ταμίες για να καλυφθούν οι ανάγκες και όχι ο κάθε εργαζόμενος να έχει στην ευθύνη του 2 και 3 τμήματα στη βάρδια.

Να παρθούν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια αποθηκάριων και πωλητών κατά την φόρτωση και εκφόρτωση του φορτηγού (π.χ. ανυψωτική ράμπα).

Συντονιζόμαστε και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου και διεκδικούμε:

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά.

·Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση.

·Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο». Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια

·Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.

·Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook