Κρήτη | Κατά τύχη δεν σκότωσε κάποιον – Βράχος έπεσε σε δρόμο

Βράχος άνω των τριών τόνων αποκολλήθηκε από την πλαγιά, κατρακύλησε στον δρόμο, χτύπησε τις μπάρες και κατέληξε στο επόμενο τμήμα της ασφάλτου, με τους οδηγούς να έχουν άγιο καθώς εκείνη τη στιγμή δεν διέσχιζαν τους δρόμους αυτοκίνητα, φορτηγά και τουριστικά λεωφορεία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα πρώτα χιλιόμετρα του δρόμου από Απεσωκάρι προς Λέντα, με τον τεράστιο βράχο να μετακινείται εκτός οδοστρώματος από συνεργείο που ειδοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας.

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν δημότες οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, χωρίς ωστόσο όπως τονίζουν να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη θωράκιση της περιοχής με συνέπεια ο κίνδυνος να παραμονεύει κάθε στιγμή.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιαμούς – Λέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που τμήματα μεγάλων βράχων καταλήγουν στο οδόστρωμα, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για διερχόμενους οδηγούς.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία στην Αγιά Φωτιά, όπου αποκολλήθηκε τεράστιος βράχος ο οποίος κατρακύλησε και έπεσε με ορμή σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, με μια τουρίστρια να βρίσκει φρικτό θάνατο και 17 μήνες μετά την πτώση τεράστιων βράχων στο οδόστρωμα στον επαρχιακό δρόμο προς Προφήτη Ηλία.

neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ