Κρήτη | Καραγκιοζοπαίκτης ετών… 4! Ανεβάζει παραστάσεις στο προνήπιο και ξετρελαίνει τους συμμαθητές του | Photos

κρήτη-καραγκιοζοπαίκτης-ετών-4-ανεβ-1637077

Πηγαίνει προνήπιο και, όμως, ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη με μεγάλη δεξιοτεχνία!

Ο Γιάννης Τζαγκαράκης παρουσίασε πρόσφατα μία παράσταση στο σχολείο του, το 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, και καταχειροκροτήθηκε από τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους συμμαθητές του.

Το σχολείο αναφέρει ότι «το θέατρο σκιών είναι από τα αρχαιότερα είδη θεατρικού θεάματος.

Σήμερα στο 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου δεν είχαμε προσκαλέσει κάποιον γνωστό  καραγκιοζοπαίχτη, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια εκπληκτική παράσταση από ένα μαθητή μας ,τον μικρό Γιάννη από το τμήμα 2,που πραγματικά μας έκανε να αισθανθούμε τη γνωστή φράση, πως από τη στιγμή που υπάρχουν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα! Ελπίδα πως ο πολιτισμός μας όσο κι αν βάλλεται αυτός, πάντα θα ανασταίνεται και θα καρποφορεί. Όσο κι αν προσπαθούν να ισοπεδώσουν αξίες, ήθη κι έθιμα, εμείς οι παιδαγωγοί θα στηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε τις ρίζες τους και θα δίνουμε τον αέρα για ν ανοίξουν τα φτερά τους. Όλα τα παιδιά μας. Πραγματικά περήφανοι για το μέλλον του κόσμου μας…»

Η μητέρα του, κ. Κατερίνα Κωστοπούλου, αναφέρει πως ο Γιάννης είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια να πάρει έναν μπερντέ και φιγούρες Καραγκιόζη για να παίζει με τον αδελφό του, τον Λευτέρη που πηγαίνει Α’ Δημοτικού.

Μέχρι και σήμερα είναι η αγαπημένη τους ασχολία. Όταν άλλα παιδιά χάνονται στα τάμπλετ, τα δύο αδέλφια ανεβάζουν παραστάσεις!

Έχει παρακολουθήσει θέατρο σκιών, σε παραστάσεις που έρχονται στο Ηράκλειο. Στα δύο αδέλφια αρέσει να βλέπουν παραστάσεις και στην τηλεόραση, να αποστηθίζουν τις ατάκες και μετά να γίνονται οι ίδιοι καραγκιοζοπαίκτες.

Ο Γιάννης αναφέρει πως η αγαπημένη του φιγούρα είναι ο καπετάν Κίσσας, του αρέσει γιατί σκοτώνει τα τέρατα, έχει σπαθί και ασπίδα.

Η αγαπημένη του παράσταση, που παρουσίασε και στους συμμαθητές του, είναι «Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κολάσεως!» Έχει αγωνία και διατηρεί το ενδιαφέρον των θεατών ως το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Ο λιλιπούτειος καραγκιοζοπαίκτης τρελαίνεται να ανεβάζει παραστάσεις, να διασκεδάζει το κοινό του, να δέχεται το χειροκρότημα που κάθε φορά είναι θερμό. Μπορεί να είναι ακόμα 4 ετών, όμως, δηλώνει με βεβαιότητα ότι οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών είναι κάτι με το οποίο θα συνεχίζει να ασχολείται!

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook