Kρήτη | «Καμπανάκι» για τη στάθμη του νερού στο φράγμα Αποσελέμη

kρήτη-καμπανάκι-για-τη-στάθμη-του-νε-979812

Ο… άνυδρος μέχρι στιγμής χειμώνας στο Ηράκλειο, αποτυπώνεται στην πληρότητα του φράγματος του Αποσελέμη.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλης Μαμαγκάκης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέσα στον ταμιευτήρα 11.214.000 κυβικά νερού, την στιγμή που η χωρητικότητα του φτάνει τα 25,3 εκ. κυβικά!

«Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο 44%, την στιγμή που πέρσι την ίδια εποχή το φράγμα Αποσελέμη είχε υπερχειλίσει» τόνισε ο κ. Μαμαγκάκης.

Ο ίδιος εναπόθεσε τις ελπίδες του στις βροχές, που αναμένονται την τρέχουσα εβδομάδα με τα προγνωστικά μοντέλα να κάνουν λόγο για ένα Φλεβάρη, «γεμάτο βροχές».

«Τα μοντέλα που επεξεργαζόμαστε είναι για διάφορες φάσεις, ανάλογα με το τι θα έχουμε. Βλέπουμε όμως, ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε ένα μεγάλο περιορισμό ως προς τη διάθεση των ποσοτήτων» σημείωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Μαμαγκάκης υπογράμμισε πως υπήρξε χρονιά στο παρελθόν που μέσα σε 10 ημέρες βροχοπτώσεων, το φράγμα γέμισε! «Αλλά ήταν μεγάλες οι πλημμυρικές παροχές, εξαρτόμαστε πολύ από το Οροπέδιο Λασιθίου. Αν έχουμε εκεί, πλημμυρικές παροχές μέσα στο Φλεβάρη, 10 μέρες φτάνουν για να γεμίσει ξανά».

creta24.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook