Κρήτη | «Καμπανάκι» από σεισμολόγους για τις ευάλωτες περιοχές του νησιού | Video

κρήτη-καμπανάκι-από-σεισμολόγους-γ-1558039

Παρά την ύφεση που όπως όλα δείχνουν έχει επέλθει μετά την σεισμική ακολουθία στη Μεσαρά πριν από λίγες εβδομάδες, οι σεισμολόγοι κάθε άλλο παρά συνιστούν εφησυχασμό, ειδικά σε περιοχές όπως η Κρήτη που η σεισμικότητα είναι δεδομένη. Το θετικό όπως επισημάνθηκε ωστόσο είναι ότι μετά από μια διετή εκτόνωση της σεισμικότητας με αρκετά μεγάλους και συχνούς σεισμούς, θα πρέπει να αναμένεται να περίοδος ύφεσης.

Μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι το γεγονός ότι εκτός από το θαλάσσιο χώρο το επίκεντρο σεισμών πλέον τόσο στην περίπτωση του Αρκαλοχωρίου όσο και της Μεσαράς έχει μεταφερθεί στην στεριά, αποτελεί έναν επιπλέον παράγοντα μελέτης, που δεν θα πρέπει να σημάνει πανικό ή φόβο, αλλά και ούτε έλλειψη προετοιμασίας ενόψει ενδεχόμενα ενός ακόμη σεισμικού φαινομένου, αφού όπως ξεκαθάρισε συχνά μιας περιόδου ύφεσης, ακολουθεί μια επόμενη περίοδος έξαρσης.

Ως εξωτερικό μέλος στη Διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ο κ. Παπδόπουλος σήμερα συναντήθηκε με τον πρύτανη Νίκο Κατσαράκη, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο και που συνδέονται άμεσα με τους προσεισμικούς ελέγχους που αναμένεται να ξεκινήσουν σε δημόσια κτίρια με προτεραιότητα εκπαιδευτικά ιδρύματα και μονάδες υγείας.

Με βάση νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, προσεισμικοί έλεγχοι θα γίνουν μέσω των Τεχνικών Επιμελητηρίων και με το κόστος να καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook