Κακοκαιρία στην Κρήτη: Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες – Αναλυτική πρόγνωση

κακοκαιρία-στην-κρήτη-τι-μας-περιμένε-1108193

Έντονες αναμένεται να είναι οι βροχοπτώσεις που θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη την Κρήτη τις επόμενες ώρες και μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδου.

Σε ότι αφορά στα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:45 το πρωί της Τετάρτης, καταγράφονται σε Σητεία, και Χανιά.

Αναλυτικά ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρει:

«Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21/10 στην ανατολική και νότια χώρα, με τα ισχυρότερα φαινόμενα, όπως αναμενόταν, να εντοπίζονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου συνοδεύονται από καταιγίδες. Στην επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται με έντονους χρωματισμούς οι πυρήνες καταιγίδων.

Στην εικόνα περιέχεται πίνακας με τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 08:45 το πρωί, τα οποία εντοπίζονται στην Κρήτη.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πολύ ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ), σε συνδυασμό με την τοπογραφία της Κρήτης, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά εκ νέου τις βροχές και τις καταιγίδες στο νησί, φαινόμενα που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, με έντονα φαινόμενα στις Δυτικές Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη 22/10 βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Κρήτη, με φθίνουσα ένταση.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το απόγευμα της Πέμπτης 22/10.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook